Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

L’ONU xifra en gairebé 4.000 els civils morts a Ucraïna

Zelenski acusa Rússia de cometre un “genocidi” al Donbass

Al voltant de 4.000 civils han mort i més de 4.600 han resultat ferits des de l’inici de la invasió russa Ucraïna, desencadenada el 24 de febrer, segons el darrer balanç actualitzat de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per a els Drets Humans.

L’organisme ha detallat que fins ara s’ha confirmat la mort de 3.974 civils -1.497 homes, 985 dones, 91 nenes i 99 nens, així com 69 menors i 1.233 adults el sexe dels quals encara es desconeix-, mentre que 4.654 han resultat ferits - 938 homes, 619 dones, 108 nenes i 130 nens, així com 164 menors i 2.695 adults de sexe desconegut.

Per regions, a l’est d’Ucraïna, a Donetsk i Lugansk, l’organització ha xifrat a 2.234 els morts i 2.638 els ferits. Així mateix, en el territori controlat pel govern ucraïnès s’han registrat 2.106 morts i 2.111 ferits.

Per la seva banda, el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha acusat Rússia de “genocidi” per la deportació de ciutadans i els “assassinats massius de civils” al Donbass. En el seu habitual discurs nocturn, Zelenski ha dit que l’actual ofensiva russa al Donbass “pot deixar la regió deshabitada. Volen reduir a cendres Popasna, Bajmut, Lyman, Lysychansk i Severodonetsk. Com Volnovaja, com Mariúpol”.

El president ucraïnès ha denunciat que els militars russos, que ocupen el país des del 24 de febrer passat, reuneixen a les ciutats i comunitats més properes a la frontera amb Rússia, a Donetsk i Lugansk, “a tots els que poden per ocupar el lloc de els morts i ferits al contingent d’ocupació”. I va sentenciar: “Tot això, inclosa la deportació del nostre poble i els assassinats massius de civils, és una política evident de genocidi seguida per Rússia”. Zelenski va afegir que ahir l’exèrcit rus va bombardejar novament Khàrkiv i que de moment la llista de morts inclou nou persones i 19 ferits. “Tots civils. Un nen (cinc mesos) i un pare van ser assassinats. La mare està en estat greu. Entre els ferits també hi ha una nena de nou anys”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona
política

La Junta Electoral de Girona proclama 15 candidatures i n’exclou una

girona
dinamarca

Dinamarca anuncia el tancament de la seva ambaixada a l’Iraq

barcelona
Guerra a Ucraïna

Zelenski signa la nova llei de mobilització

Barcelona