Política

Sánchez anuncia que el govern espanyol invertirà 800 milions en el PERTE d’economia social i de cures

El president espanyol reivindica el govern de coalició i mostra “orgull” per la tasca de tots els ministres

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat una inversió de 800 milions d’euros en el Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) d’economia social i de cures, que el Consell de Ministres aprovarà dimarts vinent. En un acte aquest divendres al Palau de la Moncloa, Sánchez ha remarcat que la inversió demostra el “compromís polític” de l’executiu amb aquest sector i la “importància” que té. El president espanyol ha explicat que en aquest PERTE serà “transversal” i hi participaran dotze ministeris amb l’objectiu de “desenvolupar tot el potencial que té” l’economia social.

Sánchez ha aprofitat l’acte per reivindicar el govern de coalició després que per primer cop PSOE i Unides Podem es dividissin en la votació de la llei audiovisual d’ahir dijous al Congrés. El cap de l’executiu ha reivindicat que la coalició “ha fet molt” per millorar la vida de la ciutadania i ha assegurat que encara els “queda molt per fer”.

En aquest sentit, Sánchez ha agraït la tasca de “tots i cadascun” dels seus ministres i ha mostrat “orgull” de “l’equipàs” que té. “Gràcies per la vostra feina perquè tot i les dificultats aquest govern està acompanyant els espanyols en la superació de les crisis” que ha hagut d’afrontar, ha dit.

Sánchez ha subratllat que “no és una tasca fàcil, però val la pena” i l’executiu té “les ganes i l’energia de posar en marxa tota l’agenda” pendent, “sempre amb la mà estesa a qui vulgui ajudar”.

Fer d’Espanya “referent d’economia social”

El cap de l’executiu ha afirmat que amb el PERTE presentat aquest divendres es vol convertir “l’economia social espanyola en referent a tota Europa” i convertir-la en un “hub d’avantguarda” per al sector. El PERTE tindrà nou línies d’actuació i té com a objectius principals el desenvolupament de “tot el potencial que té” i “reforçar les capacitats emprenedores” de les empreses del sector.

Sánchez ha explicat que el PERTE vol “facilitar la conversió d’empreses en crisi o amb manca de relleu generacional a les empreses d’economia social per salvar l’activitat i els llocs de treball”, “millorar la competitivitat entre les pimes” del sector i “afrontar la transformació digital i mediambiental” així com “impulsar mecanismes de cooperació” entre elles.

Pel que fa a les cures, el PERTE estarà orientat a “enfortir els serveis avançats en aquest àmbit” amb el foment de la formació i qualificació dels professionals del sector per anar cap a un nou model d’atenció, promoure projectes d’habitatge col·laboratius, millorar l’atenció dels nens i la inclusió social i professional dels joves.

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha afirmat que aquest PERTE “col·loca Espanya com a referència a Europa en aquesta matèria”. Díaz ha reivindicat l’economia social, “que suposa el 10% del PIB”. Díaz ha explicat que, a més del PERTE, el govern espanyol ja treballa en la modificació de la llei de cooperatives, la d’economia social i modernitzarà la que regula les empreses d’inserció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona