Política

La UE ultima l’informe de la candidatura d’Ucraïna

Ursula von der Leyen ha confirmat des de Kíev que l’Executiu comunitari presentarà a finals de la propera setmana la recomanació sobre si Ucraïna ha de ser país candidat a l’adhesió a la UE

La presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, ha lloat aquest dissabte la “determinació” i l’esforç d’Ucraïna des de la sol·licitud al març per entrar a la Unió Europea i ha confirmat que l’Executiu comunitari presentarà a finals de la setmana propera la recomanació sobre si Ucraïna ha de ser país candidat a l’adhesió a la UE.

Von der Leyen, de visita a Kíev per segona vegada des del començament de la guerra a finals de febrer, ha explicat que les reunions d’avui amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, serviran perquè l’Executiu comunitari ultimi la seva avaluació de la sol·licitud per ser país candidat a la UE, que posteriorment han de confirmar per unanimitat els caps dEstat i de Govern dels Estats membres. “Les nostres converses d’avui ens permetran finalitzar l’avaluació per a finals de la setmana que ve. El camí és conegut, és un camí basat en mèrits. És un camí en què aprecio els enormes esforços i la determinació d’Ucraïna. El poble d’Ucraïna ha demostrat una força, motivació i energia increïbles”, ha subratllat Von der Leyen al costat de Zelenski. Ucraïna, continua la presidenta de la CE, “ja estava en el bon camí abans de la invasió de Rússia” al tractar-se d’una “democràcia parlamentària sòlida” amb “institucions robustes i una administració que funciona a tots els nivells” després de la reforma recent per descentralitzar-la.

Tot i això, ha advertit, encara que l’esforç actual s’ha de centrar a guanyar la guerra, haurà de “fer més” en matèria de reformes contra la corrupció o per modernitzar l’administració.

Von der Leyen no ha avançat el sentit de l’avaluació de la Comissió Europea de cara a la candidatura d’Ucraïna i va tancar el discurs mostrant-se convençuda que “junts” se superarà “aquesta horrible i atroç guerra” i es reconstruirà i modernitzarà el país.

Després de la presentació aquesta setmana per part de la Comissió de l’informe d’avaluació de la sol·licitud, els caps d’Estat i de Govern de la UE han de decidir per unanimitat a la cimera del 23 i 24 de juny si donen llum verda a donar l’estatus de país candidat a Ucraïna, a la qual cosa alguns Estats membres encara es mostren reticents



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries