Política

Iceta ataca la dreta per anar contra els interessos del país

“Si han de tirar entre Espanya o Algèria, trien Algèria”, afirma

El ministre celebra els 4 anys de moció de censura que van permetre canviar un govern que feia “pesta de corrupció”

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha criticat aquest diumenge la dreta espanyola, a la qual ha acusat d’anar en contra els interessos del país amb l’únic pretext de “criticar”. Fent referencia a la crisi amb Algèria, Iceta ha assegurat que quan la dreta “ha de triar entre defensar els interessos d’Espanya o els d’Algèria, tria els d’Algèria”. “Sempre estan al lloc on no se’ls espera perquè els hi és bastant igual la sort del seu país mentre estan a l’oposició”, els ha retret. El ministre espanyol ha fet aquestes declaracions a Alpicat (Segrià), des d’on també ha celebrat els quatre anys de la moció de censura a l’executiu de Mariano Rajoy que, segons Iceta, va permetre fer fora un govern “que feia pesta de corrupció”.

Miquel Iceta ha assistit aquest diumenge a la primera Festa de la Rosa del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran que ha tingut lloc a Alpicat. En la seva intervenció, ha estat contundent amb la dreta espanyola, la qual assegura que en aquests moments “tan crítics” –en referència a la pandèmia i a la crisi derivada de la invasió russa d’Ucraïna- “no val res”.

Així, ha criticat els partits de la dreta espanyola d’anar en contra del govern espanyol utilitzant qualsevol pretext. En canvi, ha assenyalat que si els socialistes estiguessin a l’oposició i el govern fes propostes “en benefici de tots”, li donarien el seu suport “gratis”, perquè “aquesta és la manera d’entendre la bona política”, ha indicat.

També ha assenyalat que la dreta tradicional –en referència al PP- “ha quedat empeltada de l’extrema dreta” i ha criticat que els hagi cedit l’agenda política a Vox. “Ho hem vist a Castella i Lleó, a la Comunitat de Madrid i ara ho estem veien a Andalusia i hem de fer front a aquesta extrema dreta que cada cop té menys restriccions”

Sobre el Govern de la Generalitat, ha dit que està “dividit” i que “no està a l’alçada d’allò que el país necessita”. Davant d’això, diu, el PSC té l’obligació de “proporcionar una alternativa que passa per fer acords de país entre institucions”.

Finalment, ha demanat als militants un “esforç” per preparar un “nou sorpasso” que permeti recuperar les alcaldies de Lleida i Tarragona a les properes eleccions municipals del 2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona