Política

Puigneró demana garanties per la B-40

El vicepresident espera que el govern espanyol entregui “detalls per escrit i compromisos” sobre l’obra a la bilateral

Avisa que l’executiu està “cansat” d’incompliments en infraestructures

El vicepresident del govern, Jordi Puigneró, ha dit que l’executiu reclamarà “explicacions pel dèficit en infraestructures que Catalunya pateix per part de l’Estat any rere any” a la subcomissió de la bilateral d’infraestructures. Un dels punts que estarà sobre la taula serà la Ronda del Vallès després que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, anunciés que el govern espanyol finançarà les obres de la B-40 projectades pel Govern. En una atenció a mitjans a la futura estació de Camp Nou de l’L9, Puigneró ha dit que espera que el govern espanyol entregui “detalls per escrit i compromisos en ferm” respecte la B-40 “abans de pronunciar-se sobre el projecte”. “Volem garanties, estem cansats d’anuncis que acabin en res”, ha dit.

El conseller de Polítiques Digitals i Territori ha assegurat que “és evident que aquest ramal és molt necessari pel Vallès” per descongestionar la C-58 i les autopistes AP7 i A2; ha advertit que la Generalitat revisarà que es donin “les garanties tant de traspàs com de recursos econòmics per dur-ho a terme”. “No volem anuncis sinó compromisos ferms i per escrit d’aquestes voluntats expressades”, ha reiterat.

Puigneró ha afegit que a Catalunya hi falten moltes infraestructures – “la majoria de les quals són competència de l’Estat”– que ajudarien a descongestionar l’AP-7, després de setmanes de col·lapse. Una de les inversions més necessàries és a Rodalies que “és un desastre”. “Si no millorem Rodalies, estem condemnant molta gent a utilitzar el cotxe”, ha dit.

“Hi ha un dèficit d’inversió estructural per part de l’Estat en infraestructures i això s’ha de resoldre. La resta seran pedaços”, ha conclòs.

C-32

Puigneró creu que aixecar barreres a la C-32 sud “no és la solució” per reduir cues a l’AP-7. “S’ha d’abordar el problema de forma integral”, ha dit el vicepresident. La posició de Puigneró arriba després que aquest dimarts el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, defensés poder fer gratuït el peatge de la C-32 sud de manera puntual quan hi hagi retencions a l’AP-7. “Seria una bona notícia, perquè a la C-32 sud hi caben més vehicles”, va assegurar, per la seva banda, Elena. En canvi, Puigneró ha donat “tot el suport” a les mesures que proposen carrils addicionals, un sistema de grues i restriccions de circulació de camions, malgrat que ha reconegut que es tracta de solucions “puntuals” que “no solucionen el problema a mig i llarg termini”. En aquesta línia, ha demanat a l’Estat que es “posi les piles” en matèria d’inversions per evitar “posar permanentment pedaços” a la situació.

Pel que fa al model de finançament de les vies, Puigneró ha defensat que hauria de fer-se seguint criteris ambientals i d’ús. “S’han de pagar per ús i per qui contamina més”, ha opinat el vicepresident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona