Política

“Setembre serà un bon moment per dialogar”

La portaveu del PSC creu que l’inici del curs hauria de servir perquè Aragonès convoqués una taula de partits

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, considera que el mes de setembre, coincidint amb l’inici de curs, seria “un bon moment” per reprendre la taula de diàleg, que no s’ha reunit des del setembre de l’any passat i només amb membres d’ERC i no de Junts per Catalunya.

En una entrevista a l’ACN, Romero va insistir que des del PSC sempre s’ha apostat perquè els governs de Catalunya i Espanya “dialoguin” i perquè ho facin “amb sinceritat”. Va argumentar que darrerament hi ha hagut un “període complicat” per possibilitar aquest espai comú de negociació. Romero va utilitzar directament la paraula “crisi”, però va atribuir “aquest període una mica complicat per poder-se trobar” a la guerra d’Ucraïna i també a les eleccions andaluses.

Romero va negar que les relacions entre els governs hagin empitjorat respecte de l’any passat, com va assegurar la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. La portaveu dels socialistes opina que la relació és “estable, amb alts i baixos, com totes”. En canvi, sí que detecta “un cert postureig” per part de l’executiu català. “Hi ha una actitud infantil de treballar per sota, però després fer plantades a ministres”, va recriminar la dirigent socialista, per a qui “no presentar-se a una reunió no és una solució”.

A banda de la reunió de la taula de diàleg, Romero també considera que el setembre pot ser un bon moment perquè el president Pere Aragonès convoqui a Catalunya la taula de partits.

Delicte de sedició

D’altra banda, Romero també va instar ERC a decidir “què vol fer” respecte de la reforma del delicte de sedició al Codi Penal com una de les possibilitats de donar sortida als exiliats. I va dir que si actualment no s’està tramitant és precisament perquè hi ha dubtes “seriosos” que es pugui aprovar. “Sense ERC serà difícil que aquesta mesura pugui avançar“, va subratllar.

Així, fins que no hi hagi les garanties que el projecte pot prosperar, el govern espanyol no el traurà a la llum. “Si ens falla un dels socis importants, com ERC, és obvi que això no ho aprovarem. Perdríem una oportunitat”, va raonar Romero.

Pel que fa a la proposta d’En Comú Podem de crear una oficina que vetlli pel compliment de les inversions a Catalunya, Romero no creu que calguin més organismes per controlar les execucions pressupostàries, que reconeix que són “baixes” i “han de millorar”.

LA FRASE

La relació entre els governs de Catalunya i Espanya és estable, amb alts i baixos, com totes
Alícia Romero
Portaveu del psc al parlament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs