Política

Guanyem vol assegurar que l’aparcament a Mas Gri farà la seva funció

La formació es mostra preocupada perquè el solar on s’hi situaran les futures 250 places d’aparcament s’ha convertit en la zona d’estacionament de treballadors i visitants de la Clínica Girona

Al ple extraordinari del passat dilluns es va aprovar una modificació urbanística que permetrà tirar endavant el futur aparcament dissuasiu a Mas Gri. Tanmateix, des de Guanyem van mostrar la seva preocupació pel futur d’aquest solar on s’hi situava l’antic Centre Verd i que actualment ocupen els cotxes de treballadors i visitants de la Clínica Girona. El projecte ja té concedits 455.000€ dels fons Next Generation i té com a principal objectiu permetre que la gent que arriba de fora de Girona hi deixi el cotxe i es traslladi al centre amb bus llançadora o bicicleta. Per a Guanyem l’ús actual derivat de la inauguració de la Clínica Girona pot posar en risc la funció d’aparcament dissuasiu del projecte i per això ha dement que es busqui un sistema que permeti preservar-ne la seva futura utilitat. “Tenim un problema. Si fem que l’aparcament dissuasiu sigui gratuït, la gent de fora de Girona que vulgui anar al centre amb el bus llançadora es trobarà que no pot aparcar-hi perquè ja estarà ocupat per la Clínica. Si en canvi el fem de pagament, qui vingui de fora la ciutat no tindrà cap incentiu per deixar-hi el cotxe si sap que al centre encara és ple d’aparcaments gratuïts”, ha reflexionat Pèlach, que ja va advertir d’aquests riscos fa uns mesos en un fil de tuits.

Per a Guanyem la solució passa per trobar un sistema que només permeti aparcar-hi a qui faci ús del bus llançadora fins al centre o de la Girocleta, preservant així la seva funció d’aparcament dissuasiu. “Si no trobem la manera de solucionar-ho, ens gastarem gairebé mig milió d’euros de fons europeus per donar un servei a una clínica privada que ja disposa d’un aparcament propi i la gent continuarà intentant aparcar al centre de la ciutat”, ha reblat la regidora.

Des de Guanyem creuen que caldria explorar una targeta que unifiqui els sistemes de transport públic de la ciutat com ara els autobusos, la Girocleta així com els futurs aparcaments dissuasius i de bicicletes. El principal partit a l’oposició també reclama que aquesta targeta multifucions disposi d’una aplicació al mòbil, un sistema cada vegada més estès.

D’altra banda, al plenari de dilluns la regidora Cristina Andreu va criticar que la proposta urbanística de reforma de l’aparcament de Mas Gri es portés d’urgència, un símptoma de manca de planificació en el desenvolupament del sector sud de la ciutat. “Estem parlant de planificar una de les zones més importants en termes de desenvolupament urbanístic de Girona. Tot allò que té a veure amb la mobilitat s’ha de plantejar amb una visió integral”, va reblar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona