Política

Estats Units

Un jurat cita a declarar Giuliani en una investigació penal contra Trump

També ha cridat a comparèixer altres persones de l’entorn de l’expresident, com el senador Lindsey Graham

L’exalcalde de Nova York va encapçalar els intents judicials per intentar anul·lar els resultats de les presidencials de 2020

El gran jurat que investiga si l’expresident dels Estats Units d’Amèrica (EUA) Donald Trump (2017-2021) va interferir en les eleccions generals del 2020 a Geòrgia ha citat a declarar el seu exadvocat personal Rudy Giuliani, segons documents judicials que s’han conegut aquest dimarts.

Segons els documents, publicats pel The Atlanta Journal-Constitution, el gran jurat especial del comtat de Fulton (Geòrgia) també ha citat altres aliats de Trump, com el senador de Carolina del Sud Lindsey Graham.

Altres col·laboradors de l’expresident citats són John Eastman, Cleta Mitchell, Kenneth Chesebro i Jenna Ellis, que suposadament haurien assessorat Trump per revocar el resultat dels comicis a Geòrgia i a altres estats clau.

Les citacions estan signades pel jutge de la cort superior de Fulton, Robert McBurney, que supervisa la tasca d’un jurat format per 23 persones.

The Atlanta Journal-Constitution recorda que en les últimes setmanes el jurat ha escoltat les declaracions de testimonis entre els quals figuren persones pròximes a Trump.

Giuliani, que va ser alcalde de Nova York i un dels principals suports de Trump durant el seu mandat, va estar al capdavant dels intents judicials d’anul·lar els resultats de les últimes eleccions presidencials, que finalment van donar el triomf al demòcrata Joe Biden.

A finals del 2020, Giuliani va testificar davant els legisladors de Geòrgia en tres ocasions sobre aquestes actuacions.

A principis d’aquest any, la fiscal del comtat de Fulton, Fani Willis, va sol·licitar formalment la creació d’un gran jurat que recopili proves i investigui si Trump i altres persones van intervenir en els comicis presidencials de novembre 2020.

Aquesta investigació transcorre en paral·lel a la d’una comissió de la Cambra Baixa del país, que les últimes setmanes ha realitzat diverses audiències públiques amb testimonis, que han declarat sobre els intents de Trump de revocar els comicis presidencials i sobre la seva implicació en l’assalt al Capitoli de gener de 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona