Política

Sánchez reivindica el llegat socialista

Demana “ficar una marxa més” per accelerar fins a les eleccions del 2023

El president fa una crida a “tots els progressistes” per “anar a totes”

El president espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha emplaçat el seu partit a “ficar una marxa més” i accelerar de cara a les eleccions del 2023: locals i autonòmiques –en algunes comunitats– a la primavera i espanyoles en acabar l’any. Ho ha dit durant la seva intervenció al Comitè Federal del PSOE d’aquest dissabte, que ha ratificat els canvis proposats per Sánchez a l’Executiva del partit.

Així, la ministra María Jesús Montero substituirà Adriana Lastra com a vicesecretària general i la també ministra Pilar Alegría serà la nova portaveu del PSOE, lloc que ocupava Felipe Sicilia. El president del PSC i ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, passa a ser secretari de Memòria Democràtica i l’exlehendakari i expresident del Congrés dels Diputats Patxi López assumirà el rol de portaveu a la cambra baixa espanyola.

Sánchez ha agraït la feina als càrrecs sortints i també “als companys que ocuparan les posicions” i els ha instat a tots a treballar “perquè Espanya segueixi avançant”. “Ara toca ficar una marxa més. Queda un any i mig fins a les eleccions generals i molts reptes”, com els comicis locals i autonòmics de finals de maig.

De fet, les eleccions de la primavera són un dels grans objectius dels socialistes, com ha reconegut el mateix Sánchez, que ha assegurat que tenen “ganes de guanyar”. “Ho vam fer el 2019 i ho tornarem a fer, no en tinc cap dubte, el 2023”, ha proclamat.

El dirigent socialista ha reivindicat el llegat de la socialdemocràcia i, en particular, del PSOE, i ha assegurat que un govern de dretes a La Moncloa no hauria promogut una reforma laboral “dialogada”, o l’aposta pels crèdits o els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que va promoure l’executiu espanyol amb l’arribada de la pandèmia. “No hi hauria protecció per als més vulnerables”, ha advertit.

Ha afirmat que “la socialdemocràcia és el motor que sempre ha fet avançar les societats” i que el PSOE ha “treballat per l’interès general” i per al “95% d’espanyols que guanyen menys de 100.000 euros l’any”. Per això, ha fet una crida a “tots els progressistes”: “Anem a totes”.

Nous impostos a la banca i a les energètiques

Pedro Sánchez també ha anunciat que el PSOE i Unides Podem registraran la setmana vinent una proposició de llei al Congrés dels Diputats per crear els nous impostos sobre les grans entitats financeres i els beneficis extraordinaris “excessius” de les empreses energètiques. Ho ha explicat durant la celebració del Consell Federal del PSOE, partit del qual és secretari general, on també ha detallat que l’executiu espanyol preveu recaptar en dos anys 7.000 milions d’euros gràcies a aquests tributs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes