Política

Junts vol que Aragonès expliqui cap on va la taula de diàleg

Josep Rius posa de manifest la decepció del seu partit per la reunió d’avui

Crítiques a Bolaños per la referència a que hi ha dues Catalunya

Junts per Catalunya demana al president de la Generalita que expliqui al Parlament “quina és l’orientació que està agafant la taula de diàleg”. Així ho ha fet el portaveu de JxCAT, Josep Rius, a través d’un comunicat que ha difós el partit i on el destinatari últim és el president Pere Aragonès.

La valoració de Junts de la trobada d’avui no és bona perquè es considera que la taula “s’està apartant de les raons per les quals es va constituir”. Des de Junts es lamenta que “a la reunió d’avui no s’ha parlat ni d’amnistia ni d’autodeterminació, que és l’essència del conflicte entre Catalunya i Espanya”.

Josep Rius considera que a la taula de diàleg només es parla de temes sectorials, i que és l’Estat espanyol que “es dedica a generar problemes i després els posa a la taula per fer verure que els volen solucionar”.

Des de Junts s’és molt crític amb les paraules del ministre Fèlix Bolaós que ha parlat d’una Catalunya que es vol imposar a una altra. “No hi ha un conflicte entre catalans, com ha volgut fer creure el ministre, el que existeix és un conflicte democràtic entre Catalunya i Espanya en relació única i exclusivament al dret a l’autodeterminació”, sosté Rius.

Aquestes paraules de Bolaños també han estat replicades via Twitter per Carles Puigdemont. “El problema real és que a una part, la que vol la independència, se li nega el dret a poder fer efectiva la seva visió, i només es considera legítima la visió de l’altra part, que es pot imposar sense problemes”, ha escrit Puigdemont que c onclou, “si han pactat això, l’error és molt greu”.

També des de Twitter, el senador Josep Lluís Cleries ha relativitzat els acords pel que fa al tema de l’us del català al Senat. Cleries ha volgut recordar que “el 22 de setembre del 2021 es va admetre a tràmit una reforma del reglament del Senat de per poder utilitzar el català i les altres llengües oficials en tota l’activitat parlamentària”.

Cleries detalla que aquesta iniciativa va tirar endavant a proposta del seu partit i subratlla que “sense taula de diàleg, ja ho tenim en marxa”, referint-se a la possibilitat de fer servir les llengües oficials a les comunitats autònomes”. Clereis acaba la seva piulada amb un eloqüent, “sense renunciar a res! #independencia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona