Política

Junts: No hi ha alternativa a Laura Borràs

Jordi Turull anuncia que no presentaran cap nom per substituir la presidenta apartada del càrrec

Dur posicionament contra la postura d’ERC i la CUP

Junts per Cataluya fa costat a la decisió de Laura Borràs de no dimitir del seu càrrec de Presidenta del Parlament i per aquest motiu no presentarà cap nom alternatiu per substituir-la mentre duri la suspensió decretada avui i el procés judicial.

Junts respon d’aquesta manera a la invitació feta per Esquerra Republicana, a través de Marta Vilalta, de presentar un candidat o candidat a a la presidència, i en aplicació de l’acord d’investidura que donava la presidència de la Generlitat a ERC i la del Parlament a Junts.

La postura de JxCAT s’ha fet pública aquesta tarda a través d’unes declaracions del secretari general del partit, Jordi Turull, difoses a través del sistema de comunicació propi, en vídeo, audio i paper. Turull parla de la presidència del Parlament però no diu res de si l’afer Borràs alterarà o no el pacte de govern.

En aquestes declaracions, Jordi Turull lamentant que el Parlament hagi “vulnerat la presumció d’innocència” en una decisió que titlla com “injusta i injustificable” moguda per “inter essos partidistes”.

Segons Turull la decisió d’avui respon a una estratègia “d’eliminar adversaris polítics” vulnerant “la protecció de drets personals i drets institucionals”. Turull lamenta que el Parlament “s’ha anticipat, per primer cop, a la justícia espanyola que fa temps que decideix qui ha de presidir i qui no el parlament i la Generalitat de Catalunya”.

Repetint un argument ja utilitzat per Laura Borràs en la seva intervenció, el secretari general de Junts considera que el pode judicial i el legislatiu “s’ha sincronitzat perfectament per decidir qui no ha de seguir presidint el Parlament de Catalunya”.

Situant-se en clau del discurs sortit de la Taula de diàleg entre governs, Turuull sosté que “no es pot demanar que es desjudicialitzi la política catalana i al mateix temps fer el que s’ha fet avui que és suspendre la presidenta Borràs abans que sigui jutjada”

El secretari general de Junts acaba fent una crida a la concòrdia i unitat del moviment independentista. “Tot i les dificultats, tot i les decepcions personals i polítiques, Junts mai no atiarà la flama de la divisió entre l’independentisme”, diu. Turulol recorda que “el nostre adversari és l’Estat i no altres independentistes per molt que pensem que s’equivoquin”, i conclou que “el nostre objectiu i determinació és seguir avançant i treballant per la independència de Catalunya és total”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA