Política

Sánchez anuncia un paquet de mesures d’estalvi energètic que “no implicarà retallades” i serà “raonable”

El president del govern espanyol apunta que s’aprovarà al Consell de Ministres de dilluns

Demanarà a Brussel·les una reforma del mercat elèctric i un topall al preu de les emissions de CO2

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el seu govern aprovarà el pròxim dilluns un paquet de mesures urgents d’estalvi energètic. Segons Sánchez, seran mesures “raonables” que “no implicaran retallades” però sí “una assumpció en primera persona” per part d’empreses, administracions i ciutadans per reduir la factura elèctrica. Sánchez ho ha anunciat, sense avançar cap de les mesures, en una compareixença davant dels mitjans per fer balanç dels darrers sis mesos del curs política. Ha aprofitat per anunciar que el Consell de Ministres de dilluns també aprovarà un decret de cooperació entre administracions en la prevenció i extinció d’incendis.

A més, al setembre el govern espanyol proposarà a la Comissió Europea una reforma del mercat elèctric per deslligar el preu del gas al de l’electricitat, i una nova intervenció al mercat energètic per posar un topall, un límit màxim, al preu de les emissions de CO2.

Sánchez ha defensat aquesta manera els nous impostos a la banca i a les grans elèctriques, que aquesta setmana han elevat les seves crítiques als tributs i han advertit que poden alentir la concessió de crèdit i les inversions en energètiques.

“Sempre he defensat que les dificultats de la majoria no poden ser les alegries d’una majoria, i ’donar suport’ no és un eslògan, sinó una obligació per als sectors i empreses que s’estan beneficiant d’aquesta situació econòmica”, ha dit.

Ha elevat el to per respondre directament les manifestacions d’alguns dels responsables d’aquestes empreses. “Si protesten és que anem en la bona direcció”, ha dit, perquè “si s’hi fixen, són els mateixos que van protestar i que van dir que pujant el Salari Mínim Professional (SMI) i amb reforma laboral cauria Espanya i es crearia desocupació, i ha passat tot el contrari”.

Sánchez també ha anunciat que “gràcies a l’agenda legislativa” de reformes, Espanya ha rebut avui mateix un segon pagament per valor de 12.000 milions d’euros dels Fons europeus. “Una notícia excel·lent que demostra el compliment dels nostres compromisos de modernització, el compliment dels compromisos amb Brussel·les”. Els fons europeus, ha dit, “són palanques” i una “gran oportunitat” per a la creació d’ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona