Política

El govern espanyol avança els aclariments del pla d’estalvi energètic

La trobada substitueix la reunió tècnica que s’havia de celebrar dimarts i respon a les crítiques generalitzades d’improvisació

El decret llei anunciat fa una setmana ha d’entrar en vigor la mitjanit d’aquest dimecres

El govern espanyol fa marxa enrere i ha convocat per a aquest dilluns la Conferència Sectorial d’Energia per analitzar, amb els responsables autonòmics de les àrees d’Energia, Indústria i Comerç, els detalls del pla d’estalvi i eficiència energètica aprovat per l’executiu. La trobada, que substitueix la reunió tècnica que s’havia de celebrar dimarts, serà telemàtica i estarà presidida per la vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, i la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

La reunió del màxim òrgan de cooperació entre el govern espanyol i les comunitats servirà per resoldre dubtes sobre les disposicions del decret llei, que ha d’entrar en vigor la mitjanit d’aquest dimecres.

La convocatòria de la Conferència Sectorial d’Energia arriba després de les crítiques de comunitats com la madrilenya que, a través de la seva presidenta, Isabel Díaz Ayuso, aquest dissabte havia qualificat de “caos” l’anunci de l’executiu de Sánchez. “Improvisen una reunió tècnica, sense ordre del dia, quan el problema que han creat és de primer nivell polític. La ministra ha de reunir-se en temps i forma amb els consellers”, va piular. Catalunya i el País Basc també van queixar-se que el govern espanyol no els hagués comunicat les mesures.

En una declaració, Teresa Ribera ha defensat que el pla vol combatre el “xantatge” de Vladimir Putin als països europeus, una circumstància que exigeix d’un “compromís de solidaritat” dels països més afectats. “És important respondre al compromís europeu i complir de forma solidària”, ha declarat.

Davant de tot això, la ministra per a la Transició Ecològica justifica la convocatòria de reunió extraordinària amb l’objectiu de treballar per resoldre “qualsevol dubte”. “No serveixen les excuses d’incomprensió, incompliment, falta coneixement o dubtes”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona