Política

israel

Yair Lapid promet reforçar les forces policials d’Israel

Vol fer de la seguretat personal dels ciutadans d’Israel una “prioritat nacional”

El primer ministre d’Israel en funcions, Yair Lapid, ha anunciat aquest dimarts que reforçarà les forces policials del país, incloent-hi la Policia de Fronteres, que es desplega fonamentalment en els territoris ocupats de Cisjordània i Jerusalem est.

“Farem de la seguretat personal dels ciutadans d’Israel una prioritat nacional”, ha assegurat Lapid durant una visita a l’Acadèmia Nacional de Policia.

El mandatari, candidat de centre en les pròximes eleccions de novembre, ha assegurat que “no són suficients” els 1.400 nous llocs policials creats en l’últim any ni el més recent reforç anual que va obtenir la Policia de Fronteres, el major de la història.

Així, ha anunciat que presentarà un “pla pluriennal de reforç permanent” per a integrar 5.000 agents policials i 26 companyies de reserva de la Policia de Fronteres.

L’anunci de Lapid es produeix l’endemà passat que un palestí tirotegés contra un autobús urbà prop del Mur dels Laments de la Ciutat Vella de Jerusalem, que se situa en la meitat oriental ocupada de l’urbs, que va deixar set ferits, dos d’ells greus i la majoria membres de les comunitats jueves ultraortodoxes.

Lapid també busca sumar 30.000 voluntaris per a la Guàrdia Nacional d’Israel i 450 patrulles de trànsit, així com establir unitats policials en els 257 municipis d’Israel, perquè actualment només 75 compten amb això. “La policia municipal ha d’ampliar-se a totes les poblacions de l’Estat d’Israel, especialment en el sector àrab”, ha justificat Lapid.

Les comunitats àrabs s’enfronten a un augment de la violència interna, que va aconseguir l’any passat un pic de 130 assassinats anuals. “Restaurarem la dissuasió contra les bandes criminals, la violència als carrers, la violència domèstica i la corrupció administrativa”, ha promès Lapid, en reunir-se amb 600 cadets matriculats en els cursos policials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona