Política

Subvencionaran amb 2 MEUR per a la instal·lació de portes automàtiques

L’Ajuntament de Barcelona donarà un ajut als començos que cobrirà el 50% dels treballs fins a un màxim de 2.000 euros i preveu beneficiar un miler d’establiments

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dimecres una línia de subvencions de fins a 2 milions d’euros perquè els comerços de la ciutat impulsin reformes per a l’estalvi energètic, sobretot amb la instal·lació de portes automàtiques en els locals situats a peu de carrer. Collboni ha explicat que l’Ajuntament espera que fins a un miler d’establiments es pugui beneficiar de la subvenció, que cobriria el 50% de la instal·lació fins a un màxim de 2.000 euros, i que els 2 MEUR es podrien complementar amb altres fons en funció de la resposta dels comerciants.

“Aquesta és una de les línies més importants, més rapides i més evidents per contribuir a l’eficiència energètica del sector comercial de la ciutat”, ha apuntat el primer tinent d’alcalde en una roda de premsa des de l’Ajuntament de Barcelona després de reunir-se amb representants dels comerciants, dels restauradors, dels hotelers i de l’oci nocturn per abordar, entre d’altres, la situació de l’activitat econòmica de la ciutat.

Segons el primer tinent d’alcalde, els ajuts anunciats aquest dimecres, que es concretaran a finals de setembre, estan especialment destinats en la instal·lació de portes automàtiques així com els automatismes, connexions i sensors i altres mesures que afavoreixin l’estalvi. Per Collboni, les portes automatitzades són “un requisit evident i de sentit comú” per evitar la fuita del fred – o de la calor a l’hivern- que es produeix en els baixos comercials que no tenen portes automatitzades o ni tan sols tenen portes.

Les actuacions s’haurien d’executar entre els anys 2022 i 2023 i, a més, les persones sol·licitants també poden comptar amb assessorament complementari a través de l’Oficina de Transició Energètica de Pimec, impulsada amb l’Ajuntament de Barcelona. Així, s’oferirà assessorament tècnic, administratiu i financer i també l’acompanyament i seguiment en el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona