Política

AFGANISTAN

Augmenten a 21 les persones mortes en l’atemptat a una mesquita de Kabul

També hi ha almenys 33 ferits per l’atac suïcida, que va tenir lloc en una mesquita al nord de la capital afganesa

Almenys 21 persones van morir i 33 van resultar ferides en un atemptat suïcida en una mesquita al nord de la capital, Kabul, a última hora de la tarda d’ahir, segons l’últim balanç de víctimes aportat avui per les forces de seguretat.A

Fins ara el recompte oficial de la policia de la zona de l’atac havia confirmat deu morts i vuit ferits “per l’explosió provocada per un terrorista suïcida que es va immolar dins de la mesquita durant les oracions de la tarda”.

A més, l’ONG italiana Emergency, que disposa d’un dels principals hospitals a la capital, ha elevat a Twitter el nombre de ferits a 24 i ha anotat també que s’han produït tres víctimes mortals: “Dos pacients han arribat morts, un altre ha mort” després.

Un funcionari talibà que ha demanat l’anonimat ha assegurat que entre “els morts també hi ha el conegut erudit religiós malavi Amir Mohammad”.

El principal portaveu del govern talibà, Zabihullah Mujahid, ha expressat en un comunicat la condemna de la seva administració “a l’explosió en una mesquita” i ha assegurat que “els assassins i perpetradors d’aquests crims aviat seran capturats i castigats pels seus a actes atroços”, va subratllar.

Cap grup armat ha reclamat l’autoria de l’atac, tot i que el grup jihadista Estat Inslàmic (EI) acostuma a reivindicar aquests atemptats, convertit en la principal amenaça al règim talibà. Precisament EI va reivindicar l’atemptat la setmana passada en una madrasa o escola corànica de Kabul en la quan va morir el conegut religiós talibà Rahimullah Haqqani, que havia defensat públicament el dret de la dona a l’educació i la feina. Segons informació compartida per alguns dels seus alumnes i oficials talibans, Haqqani era conegut per la seva fervent oposició a EI, que havia suposadament intentat acabar amb la seva vida en diversos atemptats al Pakistan, on s’havia instal·lat durant la invasió dels EUA que va acabar fa un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona