Política

Torrent celebra l’augment de les exportacions catalanes: “L’empresa catalana és competitiva”

Les vendes a l’exterior van pujar fins gairebé els 46.500 milions, la xifra més alta de la sèrie històrica, segons ACCIÓ

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha celebrat l’augment interanual del 17,2% en les exportacions catalanes durant el primer semestre de l’any. “L’empresa catalana és competitiva i està ben posicionada al món”, ha apuntat Torrent en un comunicat. “L’activitat exterior del teixit productiu català és un tret estructural de la nostra economia i un dels grans actius que tenim com a país”, ha afegit. En el període entre gener i juny les vendes a l’estranger van pujar fins als 46.492,6 milions d’euros, segons ha informat aquest dijous el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Segons els càlculs d’ACCIÓ, es tracta de la xifra més alta de la sèrie històrica en una primera meitat de l’any.

El Departament d’Empresa i Treball també ha destacat que les exportacions catalanes hagin liderat les vendes a l’exterior de tot l’Estat, representant el 24,4% del total. Així mateix, pel que fa a les dades del mes de juny, les vendes de les empreses catalanes a l’estranger van assolir els 8.400 milions d’euros, un 18,4% més que el mateix mes de l’any passat. Segons Empresa i Treball, es tracta de la xifra més elevada de tota la sèrie històrica en un mes de juny.

Amec detecta un “alentiment” en la demanda

Per la seva banda, l’Associació d’Empreses Industrials Internacionalitzades Amec assegura que ha detectat un “alentiment” en la demanda del mercat exterior, de manera que veu amb “incògnita” els pròxims mesos. Ara bé, en un comunicat, l’associació explica que “no contempla” una “gran frenada” de les exportacions de cara al segon semestre de l’any gràcies al “gran nombre” de comandes que ja tenen en marxa les empreses.

L’evolució del mercat exterior dependrà, segons Amec, del comportament de l’economia alemanya, l’accessibilitat al gas i dels nous brots de covid-19 que puguin alterar les cadenes de subministrament. A més, l’associació també indica que l’evolució dels tipus d’interès i les decisions del Banc Central Europeu són factors a tenir en compte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona