Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Surt d’Ucraïna un altre vaixell carregat amb 33.000 tones de blat de moro

L’Administració de Ports Marítims d’Ucraïna ha confirmat que fins ara s’han pogut exportar 600.000 tones de productes agrícoles

Un vaixell carregat amb 33.000 tones de blat de moro ha sortit aquest dijous del port ucraïnès de Txornomorsk, en la mar Negra, i ha posat rumb a Egipte, segons han informat fonts ucraïneses.

“Aquest matí, un altre vaixell va sortir cap al seu port de destinació amb productes agro-industrials ucraïnesos,” ha dit el portaveu de l’Administració Regional Militar d’Odessa, Serhiy Bratchuk, en una trobada amb la premsa.

Bratchuk ha agregat que s’espera l’arribada d’altres quatre vaixells al llarg de la jornada d’avui, dels quals almenys dos seran carregats de blat i ha recordat que la ruta per la mar Negra és segura gràcies a l’acord aconseguit sota els auspicis de Nacions Unides i de Turquia.

Per part seva, l’Administració de Ports Marítims d’Ucraïna ha publicat en el seu compte de Facebook que el navili que s’ha fet avui a la mar és el vaixell de càrrega “María”, que arribarà a Egipte en qüestió de dies amb productes destinats al nord d’Àfrica. La institució ha afegit que fins avui s’han pogut exportar a través del corredor marítim, que va començar a funcionar a principis de mes, un total de 600.000 tones de productes agrícoles.

“Veiem que el mercat està responent de manera positiva a la labor estable i eficient dels operadors portuaris ucraïnesos,” ha declarat el president de l’Administració Portuària, Oleksei Vostrikov.

Vostrikov ha agregat que el nombre de sol·licituds per a enviar vaixells a carregar als ports de la regió d’Odessa està creixent, al mateix temps que s’està incrementant la rapidesa amb què es processen aquestes peticions.

Des de la signatura de l’Acord d’Istanbul per a la creació del corredor marítim, han abandonat els ports d’Odessa, Txornomorsk i Pivdenny un total de 25 embarcacions carregades amb productes ucraïnesos, principalment cereal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona