Política

L’actitud de Laura Borràs suscita malestar en sectors de JxCat

L’acte del 17-A ha eixamplat la bretxa entre els partidaris de la presidenta del partit i els afins a Jordi Turull

Una reunió a finals d’agost podria analitzar la situació de Borràs

Les recents polèmiques en les quals s’ha vist embolicada la presidenta de JxC, Laura Borràs, ha suscitat malestar en certs sectors del partit independentista, que qüestionen la seva actitud i, fet i fet, constaten la divisió interna en la formació. Segons diverses fonts del partit consultades per Efe, la “bretxa” entre els partidaris de la presidenta i el sector afí al secretari general, Jordi Turull, amb passat a l’antiga Convergència, és cada vegada “més evident”.

Borràs es va convertir en la protagonista de l’acte homenatge a les víctimes del 17-A del passat dimecres a Barcelona, en el qual un grup d’independentistes va rebentar el minut de silenci amb proclames a favor de la “veritat” i titllant l’Estat d’”assassí”. Al final de l’homenatge, Borràs es va apropar a saludar el grup de manifestants, que la va aclamar amb crits de “presidenta” i amb càntics a favor de trencar el govern amb ERC, un gest que va aixecar polèmica entre els principals partits catalans i també en el si de JxC.

La formació independentista va emetre un comunicat al cap de pocs minuts en el qual condemnava enèrgicament la ruptura del minut de silenci, un missatge que va ser difós a través de Twitter per destacats dirigents de JxC, entre ells el secretari general, Jordi Turull, el portaveu, Josep Rius, i el president del grup parlamentari, Albert Batet, així com l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. El més explícit de tots ells va ser l’exsecretari general del partit, Jordi Sànchez, que va afirmar que un acte com el de dimecres no era el lloc indicat “per buscar protagonismes polítics”.

Encara que en el si del partit coincideixen en la importància d’evitar exhibir discrepàncies internes, la veritat és que l’actitud de Borràs ha aixecat contestació interna i que els seus suports dins de Junts estan minvant. En el partit hi ha mar de fons des del congrés de juliol. El sector afí a Borràs va sortir clarament derrotat en les votacions de les ponències, que van desposseir de competències en matèria de política municipal el secretari d’organització, David Torrents, proper a la presidència.

Tant la seva suspensió com a diputada i presidenta del Parlament com el gest de dimecres no han fet més que eixamplar la bretxa existent entre els dos sectors, si bé tots dos coincideixen que la projecció de la divisió interna només beneficia els seus rivals polítics. Una reunió de direcció de finals d’agost podria analitzar la situació de Borràs, segons les fonts consultades.

Junts per Catalunya abordarà en els propers mesos el debat intern sobre la seva continuïtat en el govern de coalició amb ERC, esperonat pel sector afí a Borràs, que considera la seva suspensió com a presidenta un punt de no retorn en les relacions amb el soci republicà.

En aquesta línia, les esmentades fonts assenyalen que les postures en relació a la continuïtat en el Govern també estan allunyades i la distància entre sectors, ampliant-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona