Política

Últim dilluns de Girona Vota a la plaça del Vi

Després de 258 setmanes, demà fan el darrer aplec contra la repressió

L’últim dilluns reivindicatiu de Girona Vota per la llibertat de presos, exiliats i represaliats per treballar per la independència se celebrarà demà (19 h) a la plaça del Vi. Serà la trobada número 259 i girarà sobre tres eixos: l’agraïment a totes les persones represaliades, l’agraïment a totes les persones de la plaça així com el voluntariat que han fet possible les cites i transmetre nous espais de lluita per continuar treballant per la independència de Catalunya.

L’organització anuncia l’assistència presencial de Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Meritxell Serret, Meritxell Borràs i Dolors Bassa, membres del govern del 2017, i de Jordi Sànchez, que el 2017 era president de l’ANC. També hi haurà connexions en directe amb Jordi Cuixart (president d’Òmnium el 2017), Marta Rovira (secretària general d’ERC) i els membres del govern del 2017: Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig. A més, projectaran vídeos d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Carme Forcadell i Anna Gabriel, que han excusat la seva absència. I tancarà l’acte una connexió en directe amb Carles Puigdemont, president de la Generalitat l’any 2017 i exalcalde de Girona. També es comptarà amb la presència d’altres represaliats com Josep Pagès (síndic de l’1 d’octubre), Carla Costa (represaliada amb un judici pendent el dia 14 de novembre), Òscar Campos (21 raons), Ema Donoso (jo també vaig tallar les vies), Jordi Alemany, Pau, Robert o Charaf Fadlaoui (empresonats per les protestes de les sentències). I hi haurà una connexió amb en Valtonyc. També es recordaran altres casos de repressió com el cas Volkhov, Més llenya al foc, el Catalangate o els talls de la nacional II.A l’acte també hi haurà moments per agrair la feina dels diferents grups d’avocats que porten molts dels casos de repressió a les comarques gironines, dels fotògrafs que n’han deixat constància i dels músics que han anat acompanyant cada acte.A més dels testimonis hi haurà actuacions musicals de Titot i el grup Terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs