Política

Puigdemont: “Ens necessitem tots, votem el que votem”

Comín considera que la culminació del procés “no és una qüestió de terminis, sinó de preparació”

“Ens necessitem tots, votem el que votem”. Així s’ha expressat el president del Consell per la República i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un acte a Canet de Rosselló on s’han oficialitzat 32 consells locals constituïts enguany arreu del territori. Durant la intervenció, Puigdemont ha apuntat també que el moviment independentista “no s’ha de fixar en les conviccions polítiques de cadascú”, sinó treballar de forma unitària per culminar el procés independentista “legitimat fa cinc anys a les urnes” al referèndum de l’1 d’octubre.

Puigdemont ha proposat als assistents fomentar la desvinculació de l’Estat a través de disminuir-ne la dependència als municipis. Una reducció que implicaria efectuar diverses accions, com canviar-se a companyies de llum o de telèfon catalanes. El president ha dit que aquestes petites accions permetrien la ciutadania catalana estar “preparada” en un escenari similar al de després de l’1-O. “Cada dia estem més a prop i així es fan les independències, a poc a poc”, ha culminat.

Segons Puigdemont, hi ha una “estratègia de la nació espanyola de dissolució de la nació catalana”, i cada cop que s’enforteix el Consell per la República, ha afegit, s’afebleix aquesta estratègia.

Per la seva banda, el vicepresident Toni Comín ha assegurat que la independència “no és qüestió de terminis, sinó de preparació”.

Les declaracions de Comín han arribat després que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) anunciés que es marca com a horitzó per proclamar la independència el segon trimestre del 2023. Tot i que el Consell no està d’acord amb posar una data al calendari, el vicepresident ha assegurat que comparteixen moltes altres idees amb l’Assemblea i tenen voluntat de seguir treballant conjuntament per assolir la independència. “La confrontació ben preparada, ens permetrà culminar el procés”, ha dit.

El vicepresident ha dit també que la “taula de diàleg no és el camí” perquè, segons ha assegurat, “és evident que no dona fruits”. I ho ha detallat: “Fa dos anys que parlem de la taula de diàleg i l’independentisme s’ha anat desmobilitzant i enfadant amb una estratègia que no avança”.

Per això, ha insistit a seguir apostant per la validació del referèndum: “Hem de retornar a la fórmula de l’1 d’octubre per culminar el procés”. Una fórmula que, afirma, representa la unitat entre societat civil, partits i institucions i que el president ha afirmat que és “legítima” i que “mai ha estat revocada”. En aquesta línia, ha instat a unir-se “tots els que creuen que el país té capacitat per culminar amb el procés d’independència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona