Política

Junts replica a ERC que “no compartirà govern amb algú que no pensa complir un acord signat”

Fonts del partit asseguren que al debat de política general es veurà si els republicans compleixen o segueixen actuant de “manera unilateral”

Fonts de Junts han replicat a ERC que no seguiran compartint govern amb “algú que no pensa explícitament complir amb un acord signat”. “És una qüestió d’arrel democràtica i de serietat”, afegeixen fonts de la direcció del partit liderat per Laura Borràs i Jordi Turull a l’ACN. D’aquesta manera, JxCat ha reaccionat a la notícia publicada a l’ACN en què s’explica que ERC preveu la continuïtat de Junts al Govern i que creu que el partit es trencaria si acabés abandonant l’executiu. Així mateix, els republicans no contemplen que els entorns de Turull i Giró tanquessin files amb el sector de JxCat partidari de la ruptura. En canvi, des de Junts neguen que hi hagi divisió interna. L’objectiu de Junts en aquest debat de política general, segons fonts de la direcció, és veure si ERC és un partit “seriós” i “compleix amb l’acord de legislatura signat amb Junts o pensen seguir actuant de forma unilateral al si del govern de la Generalitat com han fet fins ara”. “El que volem constatar en el debat és si pensen complir o no l’acord que va fer president Pere Aragonès”, han afegit.

En funció del grau de compliment de l’acord, Junts assegura que prendrà “les decisions que consideri oportunes”. En aquest sentit, fonts de la direcció adverteixen que Junts “no seguirà compartint govern amb algú que no pensa explícitament complir un acord signant” i que ha permès que Pere Aragonès fos president de la Generalitat.

Davant les informacions que apunten a discrepàncies internes, la direcció de Junts ha assegurat que no estan “gens dividits en aquesta qüestió”. I han remarcat que “la necessitat de respectar els acords i exigir el seu compliment forma part de l’ADN de Junts i és una posició unànime”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona