Política

El Parlament insta el govern a acordar amb la Moncloa el traspàs de Rodalies aquest any

Dona suport al Pacte Nacional per a la Indústria amb els vots de PSC, ERC, Junts, ECP, Cs i PP català

El Parlament ha instat el govern a acordar amb la Moncloa el traspàs de Rodalies abans que acabi el 2022. El ple ha aprovat una proposta de resolució del PSC-Units i una altra conjunta dels grups d’ERC i Junts que així ho proposaven. Els textos també aposten per reclamar a la Generalitat que assumeixi la gestió integral del servei per mitjà de Ferrocarrils. En un altre àmbit, el ple ha manifestat el seu suport al Pacte Nacional per a la indústria 2022-2025, signat el passat 9 de setembre. Així mateix, la cambra ha constatat la necessitat de l’impuls de la indústria a Catalunya, establint nous objectius estratègics i assolint-los. Es tracta d’una PR conjunta de PSC, ERC, Junts, Comuns, Cs i PP, que ha rebut els vots en contra de Vox i CUP.

El ple també ha aprovat una PR conjunta d’ERC i Junts sobre habitatge, que proposa el govern a instar la Moncloa a modificar la Llei de 2000 sobre enjudiciament civil, per incloure l’obligació d’oferta de lloguer social com a condició indispensable per admetre a tràmit una demanda judicial que pugui acabar amb el llançament de persones o famílies en situació de vulnerabilitat social d’un habitat propietat d’un gran tenidor en relació amb entitats bancàries. A aquesta proposta, ningú més hi ha votat a favor: PSC i els comuns s’han abstingut, i CUP, Vox, Cs i PP català ho ha fet en contra.

D’altra banda, el ple també ha aprovat una proposta del PSC-Units, on demana que es continuï parlant amb la Moncloa i AENA per transformar l’aeroport del Prat en un veritable ‘hub internacional’. El text ha rebut el suport de socialistes, Junts, Vox, Cs i PP, i l’abstenció d’ERC. De la seva banda, CUP i comuns hi han votat en contra.

En un altre àmbit, el Parlament també ha aprovat una proposta d’En Comú Podem, que insta el govern a actualitzar l’Indicador de Renda de Suficiència (IRSC), congelat des de 2010, per adequar les prestacions socials, epsecialment la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), als nivells que s’haurien d’haver assolit en relació als augments de l’IPC i la inflació.

Els grups del govern hi han votat dividits: ERC ho ha fet a favor i Junts en contra. La CUP s’ha abstingut. El ple, en canvi, ha tombat una proposta de la CUP-NCG que volia instar el govern a iniciar en el termini de sis mesos una prova pilot de la Renda Bàsica Universal. El ple també ha tombat una proposta dels anticapitalistes sobre el control dels sectors energètics per “independitzar-se” de l’Íbex 35 a partir de nous serveis públics.

El ple també ha donat llum verda a una proposta del PP per crear una “oficina antiokupa” per combatre “l’ocupació il·legal” d’habitatges, i que ofereixi ajuda i assessorament als propietaris afectats per l’ocupació. Només hi han votat en contra CUP i ECP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona