Política

Alsina fa campanya pel sí amb alcaldes gironins

Alerta que abandonar el govern quan falten vuit mesos per a les municipals “és un salt al buit”

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, ha fet campanya aquest dimarts amb alcaldes i càrrecs electes de les comarques gironines per defensar que JxCat continuï al govern. Alsina ha defensat que abandonar l’executiu quan falten vuit mesos per a les eleccions municipals seria “un salt al buit” que deixaria “desprotegits” els alcaldables del partit: “Ens hi juguem molt, com ser la força política que té més alcaldies al nostre país”. La consellera ha subratllat que sortir de l’executiu significaria, per una banda, “deixar les mans lliures al president Aragonès perquè no tiri endavant una agenda a favor de la independència” i, per l’altra, “obrir les portes perquè els partits del 155 entrin a les nostres institucions”.

Alsina ha aprofitat que tenia un compromís aquest vespre a Girona per trobar-se amb alcaldes, alcaldables, càrrecs electes i dirigents de JxCat a les comarques gironines per defensar que el partit ha de continuar formant part del govern de coalició amb ERC. La consellera ha afirmat que ha detectat “preocupació” entre els candidats a les properes eleccions municipals perquè no saben si podran comptar amb el suport i recolzament de membres del govern de JxCat.

Victòria Alsina ha remarcat que el parts s’hi juga “molt” a la cita electoral perquè les municipals són “completament transcendentals” per refermar Junts com la força política amb més alcaldes: “Fer front a aquest repte no és el mateix estant al govern que sent la segona força de l’oposició”.

La consellera ha recordat que l’objectiu fundacional de JxCat és fer la independència i en aquest sentit sosté, també, que podran vetllar perquè sigui així des de dins de l’executiu. “És l’única manera de fer-ho possible, és la trinxera que permet treballar de manera conjunta”. Per Alsina, trencar el pacte suposaria “posar el comptador a zero i tornar al 2012”. Ha afegit que “el PSC pot mantenir durant uns mesos el govern d’ERC en minoria però això no durarà gaire, durarà fins que a Pedro Sánchez li interessi”.

A més, remarca que seria com llançar la tovallola i “deixar perdre tot el patiment i el sacrifici acumulat per tantes i tantes persones que aquests darrers anys han hagut d’anar a l’exili o han estat presos polítics o han patit algun tipus de repressió”.

A la trobada amb Alsina hi havia els alcaldes i alcaldesses de Llambilles, Vidreres, Sils, Llançà, Amer, Riudellots de la Selva, Cornellà del Terri, Palol de Revardit i diversos càrrecs del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA