Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Almenys tres morts i diversos despareguts en un atac contra Zaporíjia

Les forces russes han disparat set coets contra edificis residencials de la ciutat

El bombardeig ha afectat dos edificis de gran alçada

La xifra de morts en els atacs aquest dijous amb míssils russos a la ciutat de Zaporíjia va ascendir a tres, després que es recuperessin de sota els enderrocs d'un habitatge altres dos cossos, van informar fonts ucraïneses.

Els atacs van deixar a més 12 ferits, segons les últimes dades publicades per l'administració militar regional de Zaporíjia en un comunicat en Telegram, que recull l'agència ucraïnesa Ukrinform.

"En aquests moments es confirma la informació de tres morts. Altres dotze ciutadans es troben hospitalitzats en instal·lacions mèdiques de la ciutat, entre ells un nen. La informació sobre ferits i morts s'actualitza constantment", indica l'informe.

Inicialment, s'havia informat de dues dones mortes, encara que posteriorment el cap de l'administració militar regional, Oleksandr Staruj, va precisar en un missatge en Telegram que només hi havia una víctima mortal confirmada, a la qual sumen ara altres dos morts.

"Podria haver-hi hagut moltes més víctimes, però gràcies a l'actuació oportuna i professional dels treballadors d'emergències de Zaporíjia ja es va aconseguir rescatar 21 víctimes", va agregar llavors.

En el lloc de l'atac continuen els treballs de rescat en els quals participen la policia, el Servei Estatal d'Emergències, el de Seguretat, ambulàncies i especialistes d'altres serveis.

En tant, Kirilo Timoshenko, cap adjunt de l'Oficina del President, va informar que Rússia va bombardejar el centre de Zaporíjia amb míssils S-300.

"El bombardeig es va dur a terme presumiblement des d'un sistema de míssils terra-aire S-300. Els míssils van caure en el centre de la ciutat", va escriure en un missatge en Telegram.

Les autoritats ucraïneses van informar de dos atacs amb míssils en aquesta ciutat del sud d'Ucraïna i van recomanar a la població romandre en llocs segurs.

En el primer atac, l'exèrcit rus va disparar set coets contra edificis residencials i dos immobles de diversos pisos van quedar destruïts.

Segons l’agència ucraïnesa Ukrinform, el bombardeig ha afectat un edifici amb dotze apartaments en el qual vivien 59 persones.

Més atacs
El responsable regional ha advertit que hi ha una “alta probabilitat” de nous bombardejos i ha fet una crida a la població a estar amatent i “seguir les normes de seguretat”. “Mantingueu-vos als refugis durant els atacs aeris. Cuideu-vos els uns als altres”, ha demanat.

Poc després, Starukh ha confirmat “un altre atac amb míssils enemics”. “Quedeu-vos als refugis!”, ha insistit.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA