Política

Aragonès compareixerà a Palau després de la roda de premsa de Junts

No anunciarà encara els noms dels nous consellers

Cal publicar els cessaments en un butlletí extraordinari i seguir els passos previstos a la llei

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, compareixerà a la Galeria Gòtica de Palau, aquest divendres al vespre. Ho farà després de la roda de premsa de Junts, que començarà a les 19:30 hores. Segons fonts de la Presidència, Aragonès no anunciarà avui els noms dels nous consellers i conselleres d’ERC. El president continua reunit en aquests moments a Palau amb el seu equip per analitzar la sortida de Junts de l’executiu. El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha informat Aragonès del resultat de la consulta del partit, minuts abans de fer-la pública. Amb una participació superior al 79%, la militància de Junts ha decidit sortir del govern amb el 55,73% dels vots, i el 42,39% dels afiliats ha votat quedar-s’hi.

A partir d’ara

Després de la decisió de JxCat d’abandonar el govern de coalició a Catalunya, la Llei de Presidència de la Generalitat contempla els passos que el president català, Pere Aragonès, haurà de seguir a partir d’ara per nomenar els nous membres del seu govern, si bé en un cas com l’actual no es fixen terminis concrets

Els cessaments poden ser a petició del conseller o per decisió del president, però si es tracta del primer cas, igualment serà el president Pere Aragonès qui haurà d’acceptar-los.

Una vegada presa la decisió per part del president, els cessaments dels consellers seran publicats en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), encara que en una publicació extraordinària que podrà publicar-se en qualsevol hora; el cessament serà eficaç a partir de la seva publicació.

Si Aragonès així ho considera, serà potestat seva determinar l’estructura del govern, la qual cosa obre un ventall de possibilitats, entre elles definir el nombre de departaments o les seves denominacions, canvis en àmbits competencials, ordre de precedència dels departaments o de les adscripcions dels ens públics.

Totes aquestes possibles redefinicions, de fer-se, serien via decret del president, qui a partir de llavors podrà nomenar els seus nous consellers, un pas que també serà publicat en un annex extraordinari del DOGC.

I, en tot cas, una vegada els consellers anteriors hagin cessat, seran els secretaris generals de cada departament els que asseguraran la continuïtat del treball a les conselleries, fins al final de tot el procés de relleu.

El següent pas es dur a terme la presa de possessió dels nous consellers, cosa que s’acostuma a dur a terme hores després de la publicació en el DOGC.

Quan prenguin possessió dels seus càrrecs, Aragonès convocarà una reunió del govern per nomenar als secretaris generals dels departaments; de la mateixa manera, serà necessari també comunicar tots els canvis al Parlament de Catalunya.

I ja en les següents sessions del govern s’aprovaran els nomenaments o ratificacions dels secretaris sectorials dels departaments, així com dels directors generals, els titulars dels ens públics adscrits i els delegats territorials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona