Política

Londres nega “buits democràtics” sobre la capacitat d’Escòcia de convocar un referèndum d’independència sense acord

“El problema és que al govern escocès no li agrada la resposta”, diu l’advocat de l’executiu britànic

El govern britànic ha demanat al Tribunal Suprem del Regne Unit desestimar el cas sobre si les institucions escoceses poden convocar un referèndum d’independència sense acord. En la segona jornada de vista, l’advocat de l’executiu britànic, James Eadie, ha negat que hi hagi “buits democràtics” sobre la competència de les insititucions escoceses per fer-ho i ha defensat que el tribunal no ha de decidir sobre el cas. Sobre els dubtes de l’assessora legal del govern escocès, que va intervenir en la sessió de dimarts, Eadie ha assenyalat que no és que no pugui respondre les qüestions sobre la legalitat d’aquest projecte de llei de l’executiu escocès, sinó que al govern escocès “no li agrada la resposta que li ha donat”.

Per l’advocat del govern britànic, hi ha una “incoherència processal greu i substancial”. En la seva intervenció, el lletrat que representa Londres ha defensat que és el parlament britànic el que ha de tenir l’última paraula sobre la convocatòria d’un referèndum d’independència a Escòcia perquè el resultat és d’una “importància crítica” per al Regne Unit.

En la sessió de dimarts, en la qual va fer una breu intervenció abans de concloure la sessió, Eadie va defensar que el Tribunal Suprem no havia de decidir sobre intencions “abstractes” de les institucions escoceses. Va argumentar que “no és adequat” que el tribunal hagi de decidir sobre un projecte de llei del qual encara no es coneixen els termes.

En la vista, l’advocat de l’executiu britànic ha apuntat que la unió entre els regnes d’Escòcia i Anglaterra és “un fonament constitucional de l’estat britànic modern” i que un referèndum sobre la independència està tan fora de la competència de les institucions escoceses com un per mantenir aquesta unió. “La unió és l’únic objecte d’aquest referèndum que vol convocar la llei”, ha apuntat el lletrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries