Política

Junqueras, Aragonès, Rovira i Vilalta encapçalen l’única candidatura a la nova executiva d’ERC

La formació votarà telemàticament la renovació de la direcció el pròxim 6 de novembre

El president d’ERC, Oriol Junqueras, i el president del Govern, Pere Aragonès, han encapçalat aquest diumenge la presentació de l’única candidatura que es presentarà per a la renovació de l’executiva del partit. Els militants de la formació votaran de forma telemàtica el pròxim 6 de desembre la nova direcció que, a més d’Aragonès i Junqueres, inclou la renovació d’altres dirigents actuals com la secretaria general, Marta Rovira, o la portaveu Marta Vilalta. En declaracions a la premsa des de la seu del partit, Aragonès ha apostat per “reforçar” ERC mentre que Junqueras ha afirmat que el pròxim Congrés Nacional del partit servirà per “encarar de la millor manera possible la nova etapa de la política catalana”.

Segons s’ha conegut avui, Junqueras i Rovira encapçalen la candidatura per a l’Executiva Nacional renovant-se al capdavant del partit. A la candidatura, denominada ’Més republicanisme, més llibertat’, també optaran a la reelecció el president de la Generalitat, Pere Aragonès, com a Coordinador Nacional d’Esquerra Republicana, així com la secretària general adjunta i portaveu dels republicans, Marta Vilalta.

De la llista de noms de la candidatura a l’executiva n’han sortit dos de la direcció actual, Juli Fernández i Meritxell Serret, que han entrat recentment al Govern. En aquest sentit, Vilalta ha agraït la tasca feta pels membres de l’actual executiva que l’han abandonat per encarar noves responsabilitats al govern o la política municipal del partit.

Aquest mes d’agost ERC va aprovar avançar el Congrés Nacional del partit, previst inicialment per al 2023, a la tardor d’enguany. El procés congressual s’iniciarà el 6 de novembre amb la votació per renovar la direcció i, a principis de l’any vinent es concretarà la celebració de la sessió plenària del partit per tal d’actualitzar els documents estratègics de l’organització.

Més enllà de Junqueras, Rovira, Aragonès i Vilalta a la candidatura s’integraran com a vicesecretaris generals de diferents àrees, Jordi Roig (Recursos, Finances i Gerència), Marc Colomer (Comunicació i Estratègia), Raquel Sans (Feminismes i LGTBI), Adriana Delgado (Partit Obert i Moviments Socials), Eloi Hernàndez (Coordinació Institucional), Lluís Salvadó (Coordinació Interna), Marta Vilaret (Drets, llibertats i lluita Antirepressiva), Raül Romeva (Prospectiva, Agenda 2030 i Transició Ecològica), Sara Bailac (Acció Política i Sectorial) i Jordi Solé (Relacions Internacionals).

La llista també compta amb secretaries encapçalades per Eva Baró (Gestió del coneixement), Kènia Domènech (Afiliació), Marta Molina (Moviments Socials), Oriol López (Mobilització i Coordinació Municipal), Pau Morales (Organització), Alba Camps (Política Municipal i Projectes Transversals), Laia Cañigueral (Coordinació de Política Supramunicipal), Marta Rosique (Coneixement i Justícia Global), Jordi Castellana (Política Econòmica i Coordinació Sectorial), Enric Marin (Educació i Cultura), Chakir El Homrani (Política del Treball i Seguretat) i Agnès Rotger (Drets socials i ciutadania).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES
estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona