Política

austràlia

Austràlia revoca el reconeixement de Jerusalem com a capital d’Israel

El govern israelià convoca l’ambaixador australià

El govern australià, liderat pel laborista Anthony Albanese, ha decidit revertir el reconeixement de Jerusalem com a capital d’Israel. A conseqüència d’aquesta decisió, el Ministeri d’Afers Estrangers israelià ha convocat l’ambaixador australià a Tel-Aviv, Paul Griffiths.

“Avui, el govern ha reafirmat la posició anterior d’Austràlia que Jerusalem és una qüestió d’estatus final que ha de resoldre’s com a part de qualsevol negociació de pau entre Israel i el poble palestí. Això reverteix el reconeixement del govern de [l’antic primer ministre Scott] Morrison que Jerusalem occidental sigui la capital d’Israel”, diu un comunicat difós pel Ministeri d’Afers Estrangers australià a la seva pàgina web.

En aquest sentit, la cap de la diplomàcia australiana, Penny Wong, diu que Canberra reconeix a Tel-Aviv com capital. “L’ambaixada d’Austràlia sempre ha estat i continuarà estant a Tel-Aviv”, destaca la ministra.

Amb aquesta decisió, Austràlia retorna a la seva tradicional política exterior de donar suport a la coexistència d’Israel amb un futur estat palestí “en pau i seguretat, dins d’unes fronteres reconegudes internacionalment”, precisa Wong en el comunicat. Després d’una reunió del gabinet, la cap de la diplomàcia australiana destaca que Canberra tornarà a comprometre’s en els esforços internacionals per buscar “el progrés cap a una solució justa i duradora de dos estats”.

A conseqüència d’aquesta decisió, el Ministeri d’Afers Estrangers israelià ha convocat a l’ambaixador australià a Tel-Aviv, Paul Griffiths, perquè es traslladi a Jerusalem. El primer ministre israelià, Yair Lapid, que també ocupa el càrrec de ministre d’Afers Estrangers, ha asseverat que la decisió adoptada per Austràlia és una “resposta precipitada a un informe incorrecte en els mitjans”.

Austràlia va canviar la seva política respecte al conflicte entre israelians i palestins durant el govern del liberal Scott Morrison, quan va anunciar el desembre del 2018 el reconeixement de Jerusalem com a capital d’Israel. D’aquesta manera, Morrison va seguir les passes de l’aleshores president nord-americà, Donald Trump, que va trencar el consens internacional en reconèixer Jerusalem com a capital israeliana el desembre del 2017, i traslladar a aquesta ciutat l’ambaixada dels Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona