Política

brasil

Protestes de camioners bloquegen carreteres al Brasil per la derrota de Bolsonaro

La majoria d’associacions de camioners del país van alinear-se amb l’expresident Jair Bolsonaro

Camioners en diversos llocs del Brasil bloquegen des de la nit del diumenge algunes de les principals carreteres del país en protesta per la derrota en les eleccions de l’actual president, Jair Bolsonaro.

La Policia Federal de Carreteres ha informat Efe que s’han registrat protestes en diversos estats del país, entre ells Rio de Janeiro, Paranà (sud) i Mato Grosso (centre), per bé que les autoritats encara estan recopilant les dades.

En diversos vídeos que circulen en xarxes socials, es veu a camioners bloquejant les carreteres amb els seus vehicles o amb pneumàtics en flames.

En alguns casos, els manifestants contestaven la victòria en les eleccions del líder progressista Luiz Inácio Lula da Silva i alguns demanaven una “intervenció” de les Forces Armades a favor de Bolsonaro.

Lula va guanyar les eleccions de diumenge amb el 50,9% dels vots, enfront del 49,1% de Bolsonaro, líder de la ultradreta, qui el matí d’aquest dilluns encara guardava silenci sobre el resultat electoral.

El bloqueig de carreteres més important es va registrar a la via Dutra, que uneix les dues majors ciutats del Brasil, Sao Paulo i Rio de Janeiro.

Segons un portaveu de la Policia, els bloquejos a Rio de Janeiro ja han estat aixecats, però van dificultar el trànsit en ciutats industrials com Barra Mansa i Resende.

En l’estat de Paranà, fronterer amb l’Argentina i Paraguai, es va bloquejar en la carretera BR-476 a l’altura del municipi d’Uniao da Vitòria, en el qual van participar “unes 30 persones”.

En Mato Grosso, estat fronterer amb Bolívia i gran productor de soia, s’han registrat bloquejos en el pol agrícola dels municipis de Sinop, Lucas do Rio Verde, Sorriso i Nova Mutum.

La Justícia Federal en l’amazònic estat de Pará, ha prohibit les protestes a partir d’aquest dilluns convocades per diferents associacions de camioners.

La majoria d’associacions de camioners del país es van alinear amb Bolsonaro, qui el diumenge va perdre la segona volta electoral davant l’exmandatari Luiz Inácio Lula da Silva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El nuvi d’Ayuso va proposar acceptar 8 mesos de presó i 525.000 euros per a no anar a judici

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona