Política

Pedro Sánchez: “Estic convençut que Puigdemont compareixerà davant la justícia per retre comptes”

El president espanyol assegura que les inversions de Cisco i Seat “no s’haurien fet a la Catalunya del 2017”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha negat que la derogació de la sedició sigui per beneficiar els líders independentistes i ha insistit en la necessitat “d’homologar aquest delicte amb les principals democràcies europees”. “Sens dubte, els delictes no desapareixen. Carles Puigdemont, quan hagi de comparèixer, i compareixerà n’estic convençut, davant la justícia espanyola, haurà de retre comptes pels delictes comesos el 2017”, ha remarcat Sánchez en una entrevista dominical al diari ’La Vanguardia’. De fet, el president espanyol ha volgut fer bandera del retorn de la “convivència i la concòrdia” a Catalunya i ha posat d’exemple que les inversions de Cisco i Seat “no s’haurien fet a la Catalunya del 2017”.

“Tenen lloc a la Catalunya del 2022 per l’aposta decidida que està fent el govern d’Espanya pel retrobament i la convivència”, ha continuat Sánchez, que igualment ha refusat que la supressió de la sedició sigui a canvi del suport d’ERC als pressupostos. “No, l’independentisme ha demanat sempre l’amnistia, que no té res a veure amb el que estem proposant. No s’han de barrejar els debats”, ha volgut deixar clar el líder del PSOE. Sobre la possibilitat de modificar també la malversació, Sánchez no ha tancat la porta. “La proposta dels dos grups que sustenten el govern espanyol és canviar el delicte de sedició i homologar-lo amb Europa. Ara ve la tramitació parlamentària. Els grups són lliures de presentar les esmenes que considerin. Esperem a la tramitació”, ha comentat Sánchez.

“Hauríem d’haver activat abans l’article 155”

Pel que fa als fets de la tardor del 2017, el president espanyol també ha estat clar. “La principal lliçó és que hauríem d’haver activat abans l’article 155 de la Constitució i haver intervingut en una situació que clarament havia descarrilat amb les lleis de desconnexió aprovades al Parlament”, ha reconegut Sánchez, que ha descartat un conflicte obert entre l’actual poder executiu i el judicial. “Al contrari. Un dels principals errors del PP va ser deixar en mans de la justícia la resposta a aquesta crisi constitucional”, ha apuntat el president espanyol. “Dit això, tant amb les mesures de gràcia com també amb aquesta proposta de reforma del Codi Penal, traslladem un profund respecte als jutges”, ha reblat Sánchez.

Finalment, i sobre la situació econòmica, el president espanyol s’ha mostrat optimista tot i el context de gran incertesa internacional. “Espanya acabarà l’any amb un creixement per sobre d’un 4%, dels més alts de la UE, i l’any que ve creixerem a un ritme més baix, però amb taxes positives del PIB”, ha conclòs Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà