Política

ESTAT ESPANYOL

La ministra Reyes Maroto, candidata oficialista del PSOE a l’alcaldia de Madrid

La titular d’Indústria, Comerç i Turisme ho ha anunciat aquest matí i ha rebut el suport de diversos companys de partit i d’executiu

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme del govern espanyol, Reyes Maroto serà la candidata del PSOE a l’alcaldia de Madrid, segons ha confirmat ella mateixa a la inauguració d’una jornada de turisme: “Vull ser la propera alcaldessa de Madrid, em deixaré la pell en aquesta tasca”, ha dit. Maroto, que té previst continuar exercint el seu càrrec al govern fins a l’inici de la campanya per a les eleccions municipals del maig del 2023, ha estat acompanyada en aquest acte per sis ministres socialistes, a més del candidat socialista a la presidència de la Comunitat de Madrid, Juan Lobato, així com la portaveu de l’ajuntament de Madrid, Mar Espinar, i la regidora Enma López.

Alguns ministres socialistes de l’executiu espanyol s’han pronunciat aquest matí, minuts després que es confirmés la candidatura de Maroto, per donar-li suport i destacar la seva capacitat de gestió, tarannà i eficàcia a l’hora de resoldre els problemes.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, s’ha mostrat convençuda que Maroto serà la nova alcaldessa de la ciutat de Madrid, mentre que el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, l’ha definit, a la Cadena Ser, com una “ formigueta de la política”.

“És una candidata extraordinària”, capaç de “solucionar els problemes de la gent, és a dir el que necessita Madrid: una alcaldessa que cuidi els madrilenys i no els comissionistes”, ha assenyalat Bolaños.

Per la seva banda, la vicepresidenta tercera, Teresa Ribera, ha afirmat, a RNE, que es tracta d’una “gran notícia” perquè té “l’energia, la capacitat, el cor i el tarannà per conquistar-nos tots en aquestes eleccions a l’ajuntament de Madrid”.

En declaracions a EFE, el senador José Cepeda ha celebrat l’“aposta guanyadora”, que demostra “l’interès del PSOE a conquistar la ciutat de Madrid”

A l’entrada a l’acte en què intervenia Maroto, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha opinat que és la millor candidata que pot tenir Madrid i ha afegit que “tant de bo hi hagi molts candidats a les primàries i amb un perfil tan bo” com el seu.

En la mateixa línia s’ha pronunciat la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, que ha abundat en la capacitat de Maroto per resoldre els problemes, la determinació i l’experiència, mentre que la ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, ha mostrat tot el seu suport a la seva companya per treballar i “recuperar aquesta ciutat”.

Llicenciada en Economia, Econometria i Economia Quantitativa, Maroto (nascuda a Medina del Campo el 1973) va ser diputada socialista a l’Assemblea de Madrid després de les eleccions autonòmiques del 2015 fins al juny del 2018, quan va ser nomenada ministra d’Indústria, Comerç i Turisme del govern de Pedro Sánchez.

Maroto es converteix en la candidata oficialista del PSOE per intentar plantar cara a l’actual alcalde, José Luis Martínez-Almeida, del PP, i de recuperar l’alcaldia de la capital, on els socialistes no governen des del 1989.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona