Política

rússia

Traslladen Navalni a una nova cel·la de càstig per infraccions a la presó

La mesura impedirà que rebi la visita de la seva família

El líder opositor rus, Alexei Navalny, molt crític amb l’actual campanya militar russa a Ucraïna, ha comunicat aquest dijous que ha estat traslladat a una nova cel·la de càstig de major seguretat, on no hi ha visites, per reincidència en les infraccions del reglament carcerari. “Felicitin-me! He pujat un altre graó en l’escala d’infractors carceraris”, ha escrit en el seu canal de Telegram.

Amb la seva habitual sornegueria, Navalni ha relatat la conversa que va mantenir amb els seus “educadors”: una dona i cinc policies “malencarats”. “Condemnat Navalni, vostè és un infractor descarat. Les condicions de rigorós tancament en grup no són suficients per a la seva reeducació. El consell d’educadors recomana el seu trasllat a una PKT”, ha relatat, en al·lusió a una cel·la solitària de màxima seguretat.

Navalni acusa el Kremlin d’ordenar el seu tancament en condicions més estrictes just quan anava a ser visitat per la seva esposa, una de les seves filles i els seus pares. “I quan falten quatre dies per a la cita em comuniquen el trasllat a PKT. I allí no hi ha cites prolongades. Així que no tindré més visites i l’administració, feliç i satisfeta, va obeir als seus caps”, ha explicat.

L’opositor considera que, amb aquest càstig, les autoritats russes volen que calli. “Llavors, quina és la meva principal tasca? Correcte, no tenir por i no callar. I a això crido a tots. En qualsevol situació pronunciïn-se contra la guerra, (el president rus, Vladímir) Putin i Rússia Unida”, ha afirmat.

Recentment, el Tribunal de Cassació de Moscou va rebutjar un recurs de la defensa de Navalni i va confirmar la condemna de nou anys de presó que li va ser imposada per estafa de gran quantia i desacatament.

Els nou anys de presó als quals va ser condemnat Navalni el passat 22 de març són la condemna total que ha de complir l’opositor, a la presó des de febrer de 2021 després del seu retorn a Rússia des d’Alemanya, on s’havia recuperat d’un enverinament per orde del Kremlin, segons va denunciar l’opositor.

Amb anterioritat va ser sentenciat a una condemna de dos anys i mig de presó per haver violat les condicions de la seva llibertat condicional en el marc d’un antic cas penal quan es recuperava en una clínica de Berlín de l’atemptat contra la seva vida.

Al setembre Navalni va predir una gran tragèdia per la “guerra criminal” a Ucraïna i va acusar Putin de voler “que es taquin amb sang centenars de milers de persones” per a perpetuar-se en el poder.

“No entenc una cosa. L’Exèrcit té un milió d’homes. La Guàrdia Nacional, 350.000. El ministeri de l’Interior, un altre milió i mig o dos milions. En els serveis penitenciaris el mateix número. Per a què cridar a files a civils?”, va denunciar després que Putin anunciés la mobilització parcial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona