Política

PSC

Aprofitar dinàmiques per créixer i recuperar capitals

A l’abril tanquen el procés d’elecció de candidats per superar les 540 llistes i ja n’hi ha 219 de ratificats

Han prioritzat les capitals de província, que volen recuperar, i ciutats com Terrassa i Reus

Amb ERC com a principal rival a batre, el PSC afronta ls eleccions municipal amb la tranquil·litat, encara que sigui aparent, de veure’s beneficiat per les dinàmiques prospectives a les enquestes que els auguren una posició ascendent en tots els àmbits electorals. Per això no entren encara a identificar ni rivals ni donar consignes conscients que “els ciutadans no estan en clau electoral i que l’única consigna és que “els interessa una bona gestió i que els resolguin els problemes”, explica la viceprimera secretària de l’Àrea d’Organització i Acció Electoral i alcaldessa de Sant Boi del Llobregat, Lluïsa Moret. Un missatge que ja porta implícit el desgast als republicans amb qui s’espera una dura pugna per aconseguir l’hegemonia al cinturó metropolità –on ja van recuperar l’alcaldia de Sabadel amb Marta Farrésl–i a les capitals de Lleida i Tarragona que van perdre el 2019.

De fet és on s’han afanyat més a definir candidats, com també va passar a grans municipis on tradicionalment havien governat, com és el cas de Terrassa i Reus. Els noms de Rubén Viñuales (Tarragona), Fèlix Larrosa (Lleida), Eva Candela (Terrassa) va ser dels primers a ratificar-se pel Consell Nacional el juliol passat en una primera tongada de 84 caps de llista que els ha seguit una segona tanda de 137 el passat 19 de novembre, sobretot de persones que no estan a l’oposició, però tampoc tenen l’alcaldia i alguns que ja l’estan exercint. Entre ells hi havia Jaume Collboni (Barcelona), Rubén Guijarro (Badalona), Sandra Guaita per la renuncia d’Andreu Martín (Reus), Pere Soler (Sant Cugat del Vallès), Antonio Balmón (Cornellà de Llobregat), Juan Luis Ruiz (Vilanova i la Geltrú), Maria Miranda (Castelldefels), Ana Alba (Sant Andreu de la Barca) i Gemma Badia (Gavà), a més dels primers de municipis petits com Julio Silva (Rupit i Pruit) Jordi Ayats (Vallbona de les Monges), Fermí Massot (Aspa) i el jove de 18 anys Gael Rodríguez (Portbou).

Moret explica que al febrer es ratificarà el gruix d’alcaldies que ja estan consolidades, com podria ser Núria Marín (Hospitalet de Llobregat), NúriaParlon (Santa Coloma de Gramenet) o Antoni Balmón (Cornellà) i el procés culminarà a l’abril amb alguna candidatura que es constitueixi a última hora, ja que “l’objectiu és créixer i ampliar la implantació al territori perquè estem en millors condicions que el 2019”. Primer, però, volen reforçar majories on ja governen, proposar “alternatives sòlides” on són oposició i, finalment “ser allà on no hi érem i teníem votants orfes”. Creu, per tant, que superaran les més de 540 llistes del 2019 perquè “tenim millor recepció al territori i hi ha gent que vol representar les nostres sigles” i exploren aliances amb iniciatives d’àmbit local



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona