Política

Boye assegura que Puigdemont no serà extradit

L’advocat creu que el president podrà tornar “aviat” a Catalunya amb la seva immunitat

Es mostra optimista amb al decisió del TGUE i critica l’actitud “de barriada” del representant de l’Eurocambra al TGUE

L’advocat Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, creu que el president podrà tornar a Catalunya aviat sense ser detingut i s’ha mostrat convençut que no hi haurà extradició, després que el Parlament Europeu (PE) posés en qüestió la legalitat del seu escó, així com els de Toni Comín i Clara Ponsatí, davant el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE).

“L’extradició no es produirà. En tot cas [Puigdemont] tornarà amb la seva immunitat. I crec que el jutge Llarena ho té assumit”, ha manifestat Boye en declaracions aquest dissabte a Catalunya Ràdio.

Preguntat sobre la vista d’aquest divendres al TGUE sobre el recurs dels tres eurodiputats de Junts contra l’Eurocambra per l’aixecament de la seva immunitat i la decisió d’accedir als suplicatoris demanats pel Tribunal Suprem espanyol, Boye s’ha mostrat convençut que “ha anat molt bé per nosaltres”. “Hem fet la feina que havíem de fet i el Parlament Europeu s’ha vist desbordat per un treball que no va dimensionar en el seu moment”, ha assegurat.

El representat dels eurodiputats de Junts ha criticat l’actitud de l’advocat de l’Eurocambra, que va dir que Puigdemont, Comín i Ponsati van accedir a l’escó “probablement de forma il·legal” i va defensar que el comportament amb els dirigents va ser “extremadament obert i correcte”.

Segons ell, l’advocat va tenir “una actitud una mica de barriada perquè pretenia posar-nos nerviosos, però nosaltres som gent amb experiència i, estàvem molt tranquils”. Boye ha afegit que després l’advocat del Parlament Europeu “ha hagut de rectificar perquè és evident que no hi ha hagut cap favor per part de l’Eurocambra”. “Nosaltres el que vam fer va ser guanyar el 20 de desembre de 2019 el dret a estar al Parlament, aquí no hi ha hagut concessions gracioses”, ha assenyalat.

Sobre la recent reforma del delicte de sedició, Boye ha afirmat que aquest canvi “no afecta” la situació personal de Puigdemont. “El govern espanyol va tres anys tard en la derogació del delicte de sedició perquè nosaltres ja la vam derogar el 12 de juliol de 2018 quan vam guanyar a Alemanya”, ha argumentat.

Boye preveu que la sentència sortirà a finals de febrer o principis de març de l’any vinent. “És un assumpte molt complex i crec que ahir el Parlament Europeu se’n va adonar”, ha apuntat.

L’advocat ha insistit que la defensa dels eurodiputats catalans va quedar “molt ben explicada”. “Vam acabar la nostra intervenció dient que el que busquem del tribunal és el reconeixement del dret d’una minoria nacional a viure en pau i decidir sobre el seu futur”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona