Política

Musk cancel·la el compte de Twitter de Ye

La xarxa social veta el raper Kanye West per incitació a la violència

El cantant va fer apologia del nazisme

El propietari de la xarxa social Twitter, Elon Musk, va cancel·lar ahir el compte del raper nord-americà Kanye West, que actualment respon al nom de Ye, per incitació a la violència. La cancel·lació va ser anunciada pel mateix Musk després que el raper publiqués una imatge al seu perfil del que semblava una esvàstica fusionada amb una estrella de David. “Vaig fer tot el que vaig poder. Malgrat això, va tornar a violar la nostra regla contra la incitació a la violència. El compte serà suspès”, va expressar el propietari de la xarxa social.

Aquesta no és la primera vegada que l’artista és suspès en aquesta xarxa social, recentment adquirida per Musk. La suspensió es produeix després que West lloés Adolf Hitler en una entrevista publicada dijous en el blog d’extrema dreta Infowars, en la qual va negar l’existència de l’Holocaust i va fer comentaris antisemites. West va aparèixer amb la cara totalment coberta amb un passamuntanyes i les mans tapades amb guants en aquesta entrevista transmesa en directe a Infowars, del locutor i propagador de teories de la conspiració Alex Jones.

Protagonista des de fa anys de titulars tant per la seva música, la seva marca de moda i la seva vida personal com per les seves recurrents sortides de to, un Kanye West més desbocat que mai ha fet saltar totes les alarmes en les últimes setmanes per un reguitzell de comentaris racistes i antisemites. De fet, aquests comentaris han fet que l’artista hagi perdut milions de dòlars en contractes amb marques de calçat i vestimenta, que han cancel·lat els acords que tenien amb el raper.

Trobada amb Trump

Ye va estar la setmana passada a la residència a Mar-a-Lago (Florida) de qui va ser president dels Estats Units del 2017 al 2021, Donald Trump, juntament amb el supremacista blanc Nick Fuentes, conegut per les seves posicions antisemites, en un sopar que ha estat criticat fins i tot per sectors de la seva formació política, el Partit Republicà.

LA FRASE

Hi ha moltes coses que m’agraden de Hitler
Kanye West
raper

Cop de la justícia nord-americana a Trump

La justícia nord-americana va deixar dijous sense efecte la figura del pèrit especial designat per una instància inferior per revisar els documents oficials trobats a la mansió de Florida de qui va ser president dels EUA del 2017 al 2021, Donald Trump. El Tribunal d’Apel·lacions per al circuit 11 dels Estats Units va donar així la raó al Departament de Justícia, que dirigeix el demòcrata Merrick Garland, i que a l’octubre havia sol·licitat que es revoqués l’ordre emesa per una jutgessa de rang inferior que va comportar la designació del pèrit independent.

Aquest nomenament havia estat un dels principals assoliments judicials de Trump en la batalla judicial que manté amb l’actual govern dels EUA en relació amb aquests documents, ja que el pèrit era l’encarregat de determinar a quins papers podia accedir l’executiu en la seva recerca i a quins no.

Fins avui, el pèrit estava revisant el centenar de documents marcats com a classificats que es van trobar entre els més de 13.000 que l’FBI va decomissar el 8 d’agost passat durant l’escorcoll a la residència de Trump.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona