Política

Una seixantena d’entitats donen suport a la mobilització de l’ANC

La manifestació contra la reforma del Codi Penal es farà demà al migdia fins a la plaça de Sant Jaume

Una seixantena d’entitats s’han adherit a la manifestació que, amb el lema “Cap pacte amb Espanya per empresonar-nos”, l’ANC ha convocat aquest dimarts a Barcelona en contra de la reforma del Codi Penal. L’Assemblea denuncia que el nou tipus penal de desordres públics agreujats, sorgit com a contrapartida de la derogació de la sedició, és un “atac directe” als drets fonamentals de llibertat d’expressió i manifestació. Entre les agrupacions que hi seran hi ha el Consell de la República, el CDR Nacional, Debat Constituent, la JNC, el Col·lectiu Primer d’Octubre (corrent crític d’ERC), Meridiana Resisteix, Som Intersindical, NovAct, l’Observatori del sistema penal i els drets humans de la Universitat de Barcelona o Solidaritat Catalana per la Independència. També Junts hi ha anunciat la seva presència amb els seus dos principals dirigents, Laura Borràs i Jordi Turull. En canvi, Òmnium ha dit que no hi anirà perquè no vol contribuir a fomentar la confrontació dins de l’independentisme.

La manifestació començarà a les 12 del migdia al Pla de Palau, i arribarà a la plaça de Sant Jaume, on es faran els parlaments. L’acte polític serà presentat per Albano Dante Fachín, i comptarà també amb la participació de la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya, la FNEC, la Plataforma Antirrepressiva de Barcelona i Ponent i la presidenta de l’Assemblea, Dolors Feliu, entre d’altres. L’ANC afirma que de moment hi ha 25 autocars confirmats, més les territorials que hi han animat a fer desplaçaments en tren, aprofitant la proximitat de l’estació de França. “Aquest 6 de desembre cal que tothom surti al carrer per defensar el dret de protesta. Cap demòcrata pot avalar ni pactar amb l’estat espanyol un agreujament de la repressió contra les mobilitzacions i accions que ha protagonitzat i que protagonitzarà l’independentisme fins a assolir la nostra llibertat”, afirma l’ANC en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona