Política

ALEMANYA

La ministra de l’Interior alemanya elogia l’operació policial en què s’han detingut 25 membres d’ultradreta

Nancy Faeser afirma que “la presumpta organització terrorista destapada avui està impulsada, segons l’estat actual de les investigacions, per fantasies d’enderrocament violentes i per ideologies conspiratives”

Les batudes encara continuen

La ministra de l’Interior alemanya, Nancy Faeser, ha elogiat l’operació policial que aquest dimecres ha propiciat la detenció de 25 ultradretans, 22 sospitosos de pertànyer a una agrupació que planejava un cop d’estat.

“El nostre estat de dret és fort. Sabem defensar-nos amb tota duresa contra els enemics de la democràcia”, ha afirmat Faeser en un comunicat en què ha donat les gràcies als més de 3.000 policies que han participat a les batudes per tot el país.

La ministra socialdemòcrata ha assenyalat que les investigacions de la fiscalia permeten fer una ullada a l’“abisme” d’una “amenaça terrorista” procedent dels cercles dels Reichsbürger (ciutadans del Reich), un moviment extremista que nega la legitimitat de la república federal sobre la base de teories de la conspiració.

“La presumpta organització terrorista destapada avui està impulsada, segons l’estat actual de les investigacions, per fantasies d’enderrocament violentes i per ideologies conspiratives”, ha afegit Faeser.

La ministra ha assenyalat que caldrà que avancin les indagacions perquè sigui possible formar-se una imatge clara de fins a quin punt aquests plans colpistes havien arribat a concretar-se.

“Als Reichsbürger militants els uneix l’odi a la democràcia, al nostre Estat i a les persones que defensen la nostra comunitat. Per això actuem amb tota la conseqüència de l’Estat de dret contra aquestes aspiracions”, ha dit Faeser.

Segons la Fiscalia, els detinguts avui pertanyen a una organització terrorista fundada, com a molt tard, a finals de novembre de l’any passat, amb l’objectiu d’“acabar amb l’ordre estatal establert a Alemanya i substituir-lo per la seva pròpia forma d’Estat”.

L’òrgan central de l’agrupació, segons aquesta font, és un “consell” i compta a més amb un “braç militar”, al qual correspon la presa planejada del poder per la força de les armes.

Les detencions s’han produit als estats federats de Baden-Württemberg, Baviera, Berlín, Hesse, Baixa Saxònia, Saxònia i Turíngia, així com un cas a Kitzbühel (Àustria) i un altre a Perusa (Itàlia).

Les batudes encara continuen i s’estan portant a terme també als estats de Brandenburg, Renània del Nord-Westfàlia, Renània-Palatinat i Sarre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona