Política

Sánchez defensa que les disputes es resolguin amb política i no als jutjats

El president del govern espanyol ha defensat aquest diumenge a Barcelona la seva política de “conciliació” a Catalunya i la seva agenda del “retrobament”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat aquest diumenge a Barcelona la seva política de “conciliació” a Catalunya i la seva agenda del “retrobament”, i ha afirmat: “Les disputes es resolen en el terreny de la política i no als jutjats”.

Amb el rerefons de la reforma del Codi Penal, Sánchez s’ha manifestat en aquests termes en un acte al Palau de Congressos de Barcelona que ha congregat 2.500 simpatitzants, segons el PSC, per promocionar la candidatura de Jaume Collboni a l’ajuntament de la capital catalana.

En la seva intervenció, el president del govern central ha incidit que les seves iniciatives, encara que “arriscades”, persegueixen “apostar pel retrobament i la concòrdia” a Catalunya.

“Ho fem per garantir que Catalunya i Espanya mai més tornin a viure aquells dies tristos de 2017”, ha declarat Sánchez, que ha afegit que el PSC i el PSOE van decidir “fa temps rescatar Catalunya del conflicte i retornar-la a la convivència”.

L’esmena al Codi Penal coneguda avui i dissenyada per PSOE i Unides Podem reformaria el delicte de malversació per limitar la forqueta de la seva pena fins a un màxim de quatre anys de presó en lloc dels sis que preveu actualment la llei.

“Jo sé que les decisions que hem de prendre són arriscades, però és que no hi ha més opcions, no hi ha un altre camí”, ha exclamat el cap de l’executiu, que ha asseverat que “avui ningú dubta que Catalunya està millor que el 2017” i que per això està “orgullós del socialisme català i espanyol”.

Sánchez també ha utilitzat el recent acord entre Espanya, França i Portugal amb la Unió Europea per fabricar l’H2MED, un conducte d’hidrogen que unirà la península ibèrica i Barcelona amb Marsella, per deslegitimar el projecte independentista: “Iniciatives com aquesta demostren el valor de la unitat. Projectes que segreguen, com l’idependentisme, són cosa del passat”.

El president també ha volgut treure pit de les inversions a Catalunya, com el pla de reindustrizalitció de la planta de Nissan, i ha esgrimit que això “no hauria estat possible en la Catalunya de 2017. Si avui són possibles -ha afegit- és perquè hi ha un govern que aposta pel retrobament”.

Suport a Jaume Collboni

El discurs del president ha tingut lloc davant una audiència fidel: 2.500 socialistes que han omplert el Palau de Congressos de Barcelona en l’acte de llançament de la candidatura a l’ajuntament de Barcelona de Jaume Collboni, actual primer tinent d’alcalde d’Economia i Competitivitat del consistori.

L’esdeveniment ha congregat, a més de la militància, la plana major del socialisme català: el primer secretari del PSC, Salvador Illa, el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, l’expresident de la Generalitat José Montilla i els exalcaldes de Barcelona Joan Clos i Jordi Hereu, entre d’altres.

Un acte que ha escenificat el suport de Sánchez a Collboni mitjançant diversos afalacs al candidat i l’afirmació que “és el millor alcalde per a Barcelona”.

El president també ha recorregut en aquest cas a l’acord de l’H2MED per enaltir Collboni, ja que un dels trams del conducte començarà a Barcelona i acabarà a Marsella: “Divendres, a Alacant, pensava que aquest acord necessita un alcalde com Jaume Collboni que creu en les possibilitats de Barcelona”.

“Ara les lliçons de patriotisme les donarem nosaltres”

Al costat de Sánchez i Collboni, també hi ha intervingut el líder dels socialistes catalans, Salvador Illa.

El primer secretari del PSC ha enumerat una llista de coses per les quals se sent orgullós de Sánchez i ha posat l’accent principalment en la seva manera de fer front als embats dels partits de dreta.

“Estem orgullosos que hagis dit prou al xantatge de la dreta, que fa quatre anys que bloqueja la renovació del Consell General del Poder Judicial”, ha declarat Illa en al·lusió a l’actitud del Partit Popular, que es nega a donar el seu suport parlamentari i a negociar una llista de noms per ser nomenats vocals del CGPJ si no s’accepten noves condicions.

En aquest moment, Illa ha apujat el to i ha enviat un missatge diàfan a la dreta: “Ara les lliçons de patriotisme les donarem nosaltres! Què s’han cregut? La Constitució es compleix tota!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona