Política

Turull diu que ERC juga a veure “quin és el nivell de maquillatge de la repressió” amb la nova malversació

Junts critica que els republicans els demanen una “adhesió” als pressupostos i “no una negociació”

El secretari general de Junts, Jordi Turull, creu que els republicans juguen “a veure quin és el nivell de maquillatge de la repressió” amb les negociacions per modificar la malversació. En una atenció als mitjans aquest diumenge des de Granollers, Turull ha considerat que la darrera proposta en què treballen PSOE i Unides Podem “falca encara més la reforma ad hoc que va fer el PP per perseguir l’independentisme”. A parer seu, aquesta reforma del Codi Penal “és una catifa vermella a la cúpula judicial i al seu activisme polític contra l’independentisme perquè pugui actuar com li dona la gana”. En ser preguntat pels pressupostos, Turull ha criticat que els republicans els demanen una “adhesió i no una negociació”

Turull ha assegurat que l’objectiu del govern espanyol en les negociacions per la reforma de la malversació no és eliminar els elements de repressió contra l’independentisme sinó “maquillar-los i blanquejar-los”. Davant d’això, ha fet una crida a la unitat de l’independentisme. “No volem jugar a veure quin és el nivell de maquillatge de la repressió, si no quin és el nivell d’eliminació de la repressió i de la confrontació amb l’Estat”, ha afirmat.

“El PSOE parteix en tot moment de la lògica que l’1-O va ser delicte, i nosaltres en aquest marc mental no podem entrar”, ha reiterat. “Demanem que no fem càlculs de solucions personals, sinó que pensem en allò que és el principal actiu de l’independentisme, la mobilització”, ha afegit. A parer seu, “no es tracta de menys anys de presó i ja està, sinó que no hi hagi anys de presó per ser lleial al mandat dels ciutadans de Catalunya.”

Per Junts la solució passa perquè “s’aprofitin” les esmenes que han presentat. A parer seu, aquestes no van en la línia de blanquejar les injustícies de l’estat espanyol a Europa sinó en la línia de fer possible que els ciutadans de Catalunya puguin exercir amb plenitud els seus drets i llibertats fonamentals.”

En ser preguntat pels pressupostos, el secretari general de Junts ha criticat que els republicans no els permeten negociar. “El que no s’hi val és dir: negociarem amb tothom menys amb vosaltres que hi heu de votar a favor”, ha reflexionat. Segons Turull, la seva formació ha estat molt rigorosa presentant unes propostes pensant en el conjunt de Catalunya” i ara esperen saber “quines accepten i quines no”. A més ha demanat a ERC “menys retrets i més humilitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries