Política

Els EUA enviaran per primer cop defenses antiaèries Patriot a Ucraïna

El secretari d’Estat nord-americà, Antony Blinken, ha anunciat un nou paquet d’ajuda militar de 1.850 milions de dòlars

L’anunci arriba poc abans que Volodímir Zelenski i Joe Biden es reuneixin avui a la Casa Blanca

El secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, ha anunciat aquest dimecres un nou paquet d’ajuda militar per a Ucraïna de 1.850 milions de dòlars que per primera vegada inclou el sistema de defensa antiaèria Patriot.

El líder de la diplomàcia nord-americana ha fet aquest anunci poc abans que el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, sigui rebut pel seu homòleg nord-americà, Joe Biden, a la Casa Blanca, en el primer viatge a l’estranger des de l’inici de la guerra al país europeu.

Feia setmanes que s’especulava amb el lliurament d’aquestes bateries antiaèries que Kíiv havia demanat insistentment per interceptar els míssils russos que han destruït infraestructures clau a Ucraïna.

“El paquet d’avui inclou per primera vegada el sistema de defensa aèria Patriot, capaç d’enderrocar míssils de creuer, míssils balístics de curt abast i aeronaus a més alçada que els sistemes de defensa proporcionats anteriorment”, ha detallat Blinken en un comunicat.

L’anunci inclou una bateria antiaèria Patriot i municions, així com artilleria per a altres sistemes defensius, vehicles, armes i granades.

Una bateria Patriot sol incloure un radar que detecta i segueix l’objectiu, ordinadors, generadors i una estació de control, a més de vuit minillançadores amb quatre míssils llestos per disparar.

Amb aquest nou paquet, l’ajuda militar lliurada pels Estats Units a Ucraïna puja a 21.300 milions de dòlars des de l’inici de la invasió russa el 24 de febrer.

El secretari d’Estat nord-americà ha afirmat que durant els últims mesos Moscou ha intentat “esborrar del mapa Ucraïna” i que ara està fent servir el fred de l’hivern com una arma contra la població ucraïnesa.

“Seguirem donant suport a Ucraïna tot el temps que sigui necessari perquè Kíiv pugui defensar-se i enfortir-se davant d’una possible taula de negociacions” amb Rússia, ha dit Blinken.

La capital nord-americana es prepara aquest dimecres per rebre Zelenski, que es reunirà amb Biden a la Casa Blanca i farà un discurs davant les dues cambres del Congrés.

El discurs arriba en un moment clau, ja que alguns membres del Partit Republicà han expressat dubtes sobre si Washington ha de continuar donant ajuda militar a Ucraïna a causa de l’alt cost que té per als contribuents nord-americans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries