Política

estat espanyol

El PSOE segueix amb el seu pla de reforma legal del TC malgrat els nomenaments del CGPJ

Els socialistes defensen que la reforma que plantegen no té a veure amb “una qüestió puntual”

El grup parlamentari socialista segueix amb el seu pla de presentar una proposició de llei en el Congrés per a reformar l’elecció de magistrats del Tribunal Constitucional (TC), malgrat els recents nomenaments de César Tolosa i María Luisa Segoviano per part del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Fonts del grup parlamentari socialista han assenyalat a Efe que persisteixen en aquest pla després tot i la designació d’aquests dos nous magistrats en el ple extraordinari del CGPJ celebrat aquest dimarts, ja que expliquen que la reforma que plantegen no té a veure amb “una qüestió puntual”.

“És una qüestió a solucionar davant la deterioració contínua que el PP produeix a les institucions, en bloquejar-les quan no té el poder”, han afegit les mateixes fonts.

Encara no hi ha data prevista per a la presentació de la proposició de llei que impulsaran els socialistes al costat d’altres grups parlamentaris com Unides Podem, que, d’altra banda, segueixen a l’espera de conèixer els detalls de l’acte del Tribunal Constitucional amb els arguments sobre la seva decisió de paralitzar la tramitació parlamentària de dues esmenes després d’acceptar un recurs del PP.

El contingut d’aquesta proposició de llei té a veure precisament amb aquestes esmenes, que pretenien, d’una banda, eliminar la majoria de tres cinquens per a nomenar en el CGPJ als magistrats al Constitucional i per una altra modificar el mateix òrgan de garanties eliminant el plàcet, l’examen de la idoneïtat, als nous magistrats i habilitant l’opció de renovar per sisens i no per terços.

Aquests canvis suposen modificar la Llei orgànica del Poder Judicial i la Llei orgànica del Tribunal Constitucional, respectivament.

L’elecció de dos nous magistrats del Tribunal Constitucional per part del CGPJ se sumen als dels dos candidats triats pel govern espanyol a la fi de novembre: el magistrat de l’Audiència Nacional i exministre de Justícia Juan Carlos Campo i la catedràtica de Dret i exdirectora general d’Assumptes Constitucionals en el ministeri de Presidència, Laura Díez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona