Política

McCarthy es mostra desafiant davant els demòcrates i Joe Biden

Ha avançat que una de les seves prioritats serà la immigració i que té intenció d’aprovar iniciatives legislatives per abordar reptes urgents com “la frontera sud oberta”, les polítiques energètiques o “l’adoctrinament progre a les escoles”

El recent elegit president de la Cambra de Representants dels Estats Units, Kevin McCarthy, s’ha mostrat aquest dissabte desafiant davant els demòcrates i el mandatari del país, Joe Biden, en un discurs durant l’obertura de la 118 legislatura del Congrés.

La Cambra Baixa dels EUA ha iniciat aquest dissabte a la matinada una nova etapa després de l’elecció de McCarthy com el seu president, després de quinze votacions al llarg de quart jornades pel boicot d’un grup de republicans ultres, en una situació inèdita en un segle.

McCarthy ha començat fent broma amb un irònic “això ha estat fàcil, eh?” i tot seguit ha advertit que “ja és hora” de supervisar i proporcionar “un equilibri” a les polítiques de Biden , que minuts abans li havia estès la mà per col·laborar en un comunicat.

“No hi ha res més important que fer possible que les famílies nord-americanes visquin i gaudeixin de les vides que es mereixen, i per això ens comprometem a aturar la despesa inútil de Washington per baixar el preu del menjar, la benzina, l’habitatge i parar l’augment del deute nacional”, ha enumerat.

Ha avançat que una de les seves prioritats serà la immigració i que té intenció d’aprovar iniciatives legislatives per abordar reptes urgents com “la frontera sud oberta”, les polítiques energètiques o “l’adoctrinament progre a les escoles”.

Ha anticipat que una de les primeres audiències legislatives que organitzarà serà sobre la situació fronterera: “Hem d’assegurar la frontera, s’ha acabat fer cas omís d’una crisi de seguretat i sobirania”.

Així mateix, McCarthy ha dit que tractaran a la cambra dos “desafiaments a llarg termini”: el deute i “l’ascens del Partit Comunista Xinès”.

“El Congrés ha de parlar amb una sola veu sobre aquests dos assumptes”, ha opinat el líder de la majoria republicana a la Cambra Baixa, alhora que ha subratllat que vol crear un comitè bipartidista sobre la Xina “per investigar com portar (als EUA. ) centenars de milers de treballs” deslocalitzats al país asiàtic.

McCarthy ha fet una al·lusió vetllada al comitè legislatiu promogut pels demòcrates sense el suport dels republicans que va investigar l’assalt al Capitoli de fa dos anys i el paper que ha exercit l’expresident Donald Trump.

“No més investigacions d’una sola part, les idees contraposades es provaran davant del públic perquè les millors guanyin”, ha advertit.

“Espero que una cosa hagi quedat clara després d’aquesta setmana: Mai no abandono”, ha afirmat McCarthy després de l’exposició del seu programa.

En la seva al·locució ha manifestat, a més, la seva disposició a “treballar amb tothom” per crear un futur millor per a la nació i ha dit que la porta sempre estarà oberta.

Els legisladors, inclòs el mateix McCarthy, han jurat els càrrecs aquesta nit després de dies de caos polític, encara que no han aprovat les regles que regiran el funcionament de la Cambra Baixa ja que han decidit suspendre la sessió fins dilluns a les 17.00 hora local (22.00 GMT ).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries