Política

perú

Manifestants mantenen els talls de carretera en 15 dels 24 departaments del Perú

Les protestes es mantenen a tot el país tot i patir una petita reculada

Els bloquejos de carreteres per part de manifestants antigovernamentals al Perú es mantenen aquest divendres en 120 punts de 15 departaments dels 24 que té el país, tres menys que ahir, ha informat el ministeri de Transports.

D’acord amb l’últim informe de la Superintendència de Transport Terrestre de Persones, Càrrega i Mercaderies (Sutrán), han disminuït els departaments afectats de 18 a 15, igual que els trams bloquejats (de 127 a 120) i les carreteres afectades (de 24 a 26).

El tall més gran de carretera té lloc en el meridional departament d’Arequipa, on més d’un centenar de persones que demanen el tancament del Congrés, noves eleccions i l’alliberament de l’exmandatari Pedro Castillo, tallen el pas a prop de 200 vehicles, segons dades de la Policia Nacional del Perú (PNP) als quals Efe va tenir accés.

De la mateixa manera, la PNP va registrar un bloqueig organitzat per 300 habitants de la cusqueña localitat de Sicuani que impedeix el trànsit amb pedres, pals, llandes i munts de terra a un centenar de turismes.

En el nord, els focus més afectats es troben en els departaments de La Llibertat, on es van registrar talls en els districtes de la província de Trujillo, i de Cajamarca, regió en la qual va néixer Pedro Castillo.

L’accés al Machu Picchu per tren, interromput

L’accés per tren al Machu Picchu, principal atractiu turístic del Perú i declarat patrimoni de la humanitat per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco) en 1983, ha quedat també bloquejat a causa de les protestes.

L’empresa concessionària Ferrocarril Trasandino S.A. ha anunciat la suspensió “fins a un altre avís” de les operacions ferroviàries entre Cusco i Machu Picchu pel “persistent bloqueig de la via fèrria per manifestants i el mal ocasionat a aquesta en diferents punts”.

Davant aquesta decisió de la concessionària, les dues empreses que presten servei per a arribar per tren fins al poble d’Aigües Calentes, campament basi per als turistes que visiten les ruïnes inques de Machu Picchu, el Perú Raïl i Inca Raïl, han cessat les operacions “fins a un altre avís”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona