Política

L’FBI escorcolla la casa de Biden i hi troba més papers

Els agents comissen sis documents classificats més i s’enduen també notes manuscrites

Continua el serial dels papers de Biden. Agents de l’FBI, a les ordres del Departament de Justícia dels Estats Units, van escorcollar divendres la casa del president, Joe Biden, a Wilmington (Delaware) i van trobar-hi més documents marcats com a confidencials, va anunciar dissabte a la nit Bob Bauer, advocat personal del mandatari. El Departament de Justícia havia demanat que no s’informés de la cerca abans. L’escorcoll va durar gairebé tretze hores. Va començar a tres quarts de deu del matí hora local i va acabar a 2/4 d’onze del vespre de divendres, amb la troballa de sis documents més identificats com a classificats. Es tracta de material vinculat tant als seus mandats com a senador (1973-2009) com a la seva etapa de vicepresident de l’administració Obama (2009-2017), va afirmar Bauer.

Va ser una cerca pactada; és a dir, sense requeriment ni ordre judicial, van indicar els advocats del demòcrata. No hi van ser presents ni el president ni la primera dama, Jill Biden, però sí membres del seu equip legal i del de la Casa Blanca.

Els investigadors van tenir ple accés al lloc, incloses les seves notes manuscrites, arxius, llistes o horaris, i es van endur el que van considerar que estava relacionat amb el cas. Concretament, van comissar els sis documents confidencials, a més de material annex tant de l’època de senador com de la de vicepresident. També es van endur notes manuscrites vinculades a la seva etapa a l’administració Obama.

Des de la troballa dels primers documents en una oficina privada del Penn Biden Center, un centre universitari on va treballar, el cas s’ha anat embolicant amb el degoteig de material, les confuses explicacions donades pel mateix president i el nomenament, per part del titular del Departament de Justícia, Merrick Garland, d’un fiscal especial perquè investigui el cas.

Tant la Casa Blanca com el mateix Biden han insistit des del principi en la seva disposició total a col·laborar amb les investigacions i han intentat desmarcar-se del cas de l’expresident Donald Trump (2017-2021). El republicà també està sent investigat pel Departament de Justícia per haver acumulat documents classificats a la seva residència privada de Mar-a-Lago (Florida), descoberts després d’un escorcoll de l’FBI. Aquest, però, per mandat judicial en negar-se a lliurar els papers al Departament de Justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona