Política

POLÍTICA

Colau reconeix “perplexitat” per la decisió de Collboni

L’alcaldessa l’atribueix a “nerviosisme preelectoral” per les enquestes i descarta una reorganització del cartipàs

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reconegut la seva “perplexitat” per la decisió de Jaume Collboni de deixar la primer tinença d’alcaldia a pocs mesos de les eleccions municipals i ho ha atribuït a “nerviosisme preelectoral” per les enquestes. En declaracions a SerCat, Colau ha criticat també que el socialista l’avisés per missatge d’aquesta decisió “cinc minuts abans” que es fes públic als mitjans. Ha explicat que tenia una trucada que no va poder atendre i que poc més tard va rebre un curt missatge. Un cop anunciada la decisió Collboni, Colau ha descartat fer una reorganització del cartipàs municipal per poc més de tres mesos sinó que es farà una delegació de funcions en Laia Bonet.

Colau ha explicat que va quedar sorpresa aquest dilluns amb la decisió de Collboni perquè no li havia comentat res abans. També sorpresa per trobar-s’ho “com qui diu als mitjans” ja que tenia només cinc minuts abans una trucada que no va poder atendre per qüestions familiars, segons ha explicat, i posteriorment un breu missatge. L’alcaldessa li va contestar amb un missatge dient-li que li semblava “poc seriós” aquesta forma de procedir després d’haver governat junts quatre anys.

Ha afegit que escoltant el propi Collboni “podria semblar contradictori” dir que es vol governar la ciutat i que per això abandones les teves funcions. A més, ho ha atribuït a una decisió política, a un gest d’estar “massa pendent” de les enquestes. “Actuar per enquestes no és el que jo faria”, ha dit.

Ara, Colau es reunirà amb la número del PSC a la ciutat, Laia Bonet, amb qui ja s’ha escrit per veure’s entre avui i demà. L’alcaldessa ha avançat però que no té previst fer una reorganització del cartipàs per nomenar Bonet primera tinent d’alcaldia ja que ha afirmat que això suposaria un cost burocràtic i econòmic al que no li veu sentit a poc més de quatre mesos que acabi el mandat. Per això, ha dit que s’optarà per delegar en Bonet totes les funcions que tenia Collboni. Ha negat que això sigui un càstig sinó que ho ha atribuït a una forma d’actuar pràctica i que suposi la mínima despesa per al consistori. Ha garantit que el pacte amb el PSC es mantindrà, així com totes les funcions que ara té atribuïdes aquest partit. En aquest sentit, ha dit que el socialsita ha prioritzat “abandonar per fer campanya” i per això ha considerat que si això li preocupava li hagués demanat una reunió. “Jo sóc la que té l’última responsabilitat i garanteixo que el pacte es mantindrà intacte i totes les funcions quedaran cobertes”, ha declarat.

En línies generals, Colau ha fet una valoració positiva del govern amb el PSC, tot i els posicionaments allunyats en matèries com l’aeroport o l’Hermitage.

D’altra banda, ha valorat que seria “estrany” que ara Collboni fes veure que no té res a veure amb la feina feta conjuntament al govern municipal. En aquest sentit, ha dit que no acaba d’entendre si el que pretén el socialista és apropar-se més a Xavier Trias per aturar els canvis que han estat fent junts. “Això no em queda clar i s’haurà d’explicar”, ha valorat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona