Política

ESTATS UNITS

Troben documents classificats a la casa de l’exvicepresident dels EUA Mike Pence a Indiana

Es van descobrir el passat 16 de gener i un dels advocats del polític republicà ho va notificar al Congrés i als Arxius Nacionals

El lletrat afirma que la documentació era a l’habitatge per error

Mike Pence, vicepresident dels Estats Units durant el govern de Donald Trump (2017-2021), ha trobat documents classificats a la seva residència a l’estat d’Indiana, segons han informat avui mitjans locals.

Pence va descobrir aquests documents el 16 de gener passat i un dels seus advocats, Greg Jacob, ho ha notificat al Congrés i als Arxius Nacionals, la institució que té custòdia dels documents sensibles i classificats.

Segons va explicar l’advocat de Pence als Arxius Nacionals, els documents eren a casa de l’exvicepresident a Indiana per error.

En concret, un “petit nombre” de documents classificats havien estat “empaquetats i transportats” des de la Casa Blanca a l’habitatge de l’exvicepresident sense que ell mateix se n’adonés.

De fet, segons va emfatitzar el lletrat, Pence “no tenia constància de l’existència de documents classificats o sensibles a la seva residència personal”.

Pence, que es va mantenir al costat de Trump durant la major part de la seva Presidència, se’n va desmarcar després de l’assalt al Capitoli del 2021 i després d’haver rebut pressions del mandatari per anul·lar la victòria del demòcrata Joe Biden a les eleccions del 2020.

Ara, Pence s’està perfilant com un dels aspirants a la nominació presidencial republicana i ha publicat una autobiografia titulada ‘So help me God’ (Amb l’ajuda de Déu).

Segons la cadena Fox, l’equip de Pence va decidir registrar l’habitatge de l’exvicepresident a Indiana i l’oficina que té al centre de pensament conservador Advancing American Freedom (Avançant la llibertat nord-americana) després de les revelacions sobre Biden.

Aquest mes s’ha destapat que l’equip de Biden havia trobat documents sensibles i classificats de l’època en què va ser vicepresident amb Barack Obama (2009-2017) i en què va ser senador (1973-2009).

Els documents es van descobrir a l’habitatge de Biden a Wilmington (Delaware) i a la seva oficina privada al laboratori d’idees Penn Biden Center, a Washington.

El govern de Biden ha intentat desmarcar-se del cas dels documents classificats trobats per l’FBI a la mansió de Trump a Mar-a-Lago (Florida).

Els documents de Biden van ser trobats pels seus propis advocats i lliurats a les autoritats, a diferència del que va passar a Mar-a-Lago, on va ser necessària la intervenció del Departament de Justícia per recuperar els papers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona