Política

Pròxim Orient

Israel bombardeja la Franja de Gaza després d’un nou atac amb coets des de l’enclavament

L’Exèrcit israelià afirma que ha malmès “significativament” instal·lacions militars de Hamas

Els diversos míssils que han sortit del territori palestí han estat interceptats per la defensa antiaèria israeliana

L’aviació israeliana ha bombardejat aquesta matinada la Franja de Gaza com a represàlia pel llançament de diversos coets des de l’enclavament palestí, en un nou episodi del repunt de la violència al conflicte entre israelians i palestins. L’Exèrcit israelià ha assegurat aquest dijous haver danyat “significativament” instal·lacions bèl·liques de Hamas.

“En resposta al llançament de coets des de la Franja de Gaza cap a Israel en el dia d’avui, avions de combat de les Forces de Defensa d’Israel han atacat un lloc de producció, preservació i emmagatzematge de matèria primera química utilitzada per a la producció de coets pertanyent a l’organització terrorista Hamas”, el moviment islamista que governa de facto a Gaza des del 2007, ha indicat un portaveu militar israelià.

També ha estat bombardejat “un lloc de fabricació d’armes” i ha “malmès significativament les capacitats” de Hamas i la seva possibilitat de “seguir adquirint armes”, ha afegit la mateixa font.

Els atacs d’Israel s’han produït al centre de la Franja de Gaza, els habitants de la qual han escoltat diverses explosions, a més del brogit eixordador dels avions de combat.

L’ala militar de Hamas, les Brigades Al Qassam, ha afirmat en un comunicat que els seus combatents han disparat munició antiaèria contra els avions de combat israelians.

El llançament de coets des de Gaza al qual han respost els caces israelians va començar dimecres a la nit de dimecres i ha continuat la matinada de dijous. L’atac ha fet sonar les alarmes antiaèries d’Sderot i altres poblacions israelianes properes a la Franja, però tots els projectils han estat interceptats pel sistema de defensa aèria d’Israel.

Fins al moment no s’ha informat de víctimes mortals ni amb ferides greus de cap dels dos costats.


Escalada de violència
L’última vegada que Israel va ser blanc de coets des de Gaza va ser la matinada de divendres passat i també hi va respondre amb bombardejos sobre instal·lacions de Hamas.

Aquesta escalada bèl·lica es produeix enmig d’un repunt de la violència que ha deixat més de 20 morts en l’última setmana. Dijous passat, una batuda militar a la Cisjordània ocupada va deixar deu palestins morts per foc israelià. L’endemà, quatre atacs armats palestins van provocar set civils morts en un assentament israelià al Jerusalem Est ocupat.

Aquest atemptat va ser celebrat per Hamas i la Gihad Islàmica. També va ser festejat per presos palestins que es troben en presons israelianes, per la qual cosa van ser castigats amb aïllament total i altres mesures.

Diverses milícies palestines han assenyalat que els coets llançats a Israel des d’ahir són en represàlia pels càstigs contra els presos palestins, especialment contra les preses.

De la seva banda, Israel ha assegurat aquest dijous que considera Hamas “responsable de tota activitat terrorista que surti de la Franja de Gaza i s’enfrontarà a les conseqüències de les violacions de la seguretat israeliana”.

Una portaveu del ministeri de Presoners Palestins va explicar dimecres a l’agència EFE que les recluses palestines han estat sancionades amb aïllament total, prohibició de rebre visites i d’utilitzar el telèfon públic, com a part de la política repressiva del ministre de Seguretat Nacional d’Israel, l’extremista antiàrab Itamar Ben Gvir.

Després que el 2022 hagi acabat com l’any amb més víctimes pel conflicte des del 2006, després del final de la Segona Intifada, al mes de gener han mort 35 palestins morts i set israelians en xocs armats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona