Política

Albiach assegura que l’acord de pressupostos entre govern i comuns està “blindat”

La líder d’En Comú Podem reitera que el document d’infraestructures“no deixa de ser una declaració d’intencions”

La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, s’ha mostrat satisfeta amb el fet que els pressupostos de la Generalitat compten ja amb una majoria parlamentària per tirar endavant, i ha assegurat que l’acord del govern amb la seva formació “està blindat” i no s’ha vist alterat.

En declaracions a TV3, Albiach ha indicat que l’acord rubricat ahir dimecres entre el govern i el PSC “no altera” l’acord previ amb En Comú Podem, ja que el document “annex” sobre infraestructures “no deixa de ser una declaració d’intencions plena d’eufemismes”.

Respecte al Hard Rock, ha precisat, s’esperen “els tràmits habituals que podrien fer-se amb o sense pressupostos, mentre que sobre la B-40, es preveu una comissió que s’ha anat posposant per falta de viabilitat del projecte”.

En qualsevol cas, Albiach ha considerat que “hi ha una bona notícia per a Catalunya, i és que tindrem pressupostos per 2023”, cosa que era “molt necessària” en un context d’”uns serveis públics molt tensionats” com s’està veient amb les mobilitzacions dels sectors sanitari i educatiu.

Pel que fa a les crítiques que susciten els “macroprojectes” en àmbits com per exemple el del seu partit, la líder dels comuns ha dit que volia donar “un missatge de tranquil·litat”, i és que “els frenarem allà on puguem, perquè formen part d’un model de país obsolet”.

“Xoquen amb la Llei de Canvi Climàtic”, ha subratllat Jéssica Albiach abans de recordar que aquesta llei ja va servir “per frenar la prolongació de la C-32 entre Blanes (Selva) i Lloret”.

Sobre el contingut pressupostari pactat amb la seva formació, ha apuntat que “té la paraula” del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que “queden intactes” compromisos com el d’augmentar les instal·lacions d’energies renovables o com els de fiscalitat.

A més, ha afegit, “no hi haurà ni un euro” per als esmentats macroprojectes que estigui previst dins dels pressupostos, el que li fa concloure que “el nostre acord està blindat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona