Política

Montero diu que el desacord amb el ‘sí és sí’ és “tècnic” i confia arribar a un acord amb Unides Podem

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, diu que és vital “mantenir el consentiment com a eix”

Descarta dimitir si no s’aconsegueix el pacte

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat que el desacord entre PSOE i Unides Podem en la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ és “tècnic”. “Estem en un debat sobre qüestions tècniques”, ha dit en una atenció als mitjans aquest divendres des de Cadis. La titular d’Hisenda i número dos del PSOE ha remarcat que “políticament” els socis de coalició estan d’acord en la necessitat de “preservar el consentiment”. “Confio que els tècnics siguin capaços de donar amb la tecla que ens permeti reunir aquestes posicions”, ha afirmat, i ha avisat que qui tindrà l’última paraula seran els tècnics del Ministeri de Justícia. Montero ha confiat en la possibilitat d’acord, però ha reiterat que el PSOE la registrarà igualment sense pacte.

La portaveu del PSOE i ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha afirmat, en la mateixa línia, que existeix un “acord polític” per modificar la llei i que l’executiu treballa per tancar-lo tècnicament. En una atenció als mitjans, Alegría ha insistit que els socis de coalició estan dialogant.

Posició d’Igualtat

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha insistit que s’està “deixant la pell” per aconseguir un acord amb el PSOE per modificar la llei del ‘només sí és sí’ i ha afirmat que vol “preservar una resposta unitària” com a coalició. Tanmateix, Montero ha avisat que per a Unides Podem és vital “mantenir el consentiment com a eix”. En una entrevista aquest divendres al matí a RNE, Montero ha opinat que és possible que els socialistes s’aliïn amb el PP al Congrés per aprovar una reforma que torni “a l’esquema de penes de la violència i la intimidació” sense la formació lila. “Tenim una discrepància ara mateix”, ha admès, però ha descartat dimitir o que es pugui trencar la coalició si l’acord amb els socialistes no es produeix.

“La meva obligació quan hi ha un moment difícil és donar la cara. Ser-hi”, ha defensat, i ha confiat en la possibilitat d’arribar a un pacte. “Continuaré lluitant” fins i tot si una proposta en solitari del PSOE arriba al Congrés, ha assegurat.

Montero ha avisat, a més, que “cap reforma penal evitarà reforma de penes” i ha argumentat que “la majoria de jutges estan aplicant bé” la norma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona